Gospić – vodostaj Novičice i Bogdanice u opadanju

0

Gospić – vodostaj rijeka Novčice i Bogdanice u laganom je opadanju, no na snazi su i dalje mjere izvanrednog stanja na zaštitnim vodnim građevinama. Na snazi su mjere izvanrednog stanja na zaštitnim vodnim građevinama na slivu rijeke Like. Prometnice na području Ličkog Novog, Bogdanice i Kolakovca su sada prohodne. Vodostaj rijeke Like na mjerodavnom vodomjeru Selište i dalje je i neprestanom porastu oko 4 do 6 centimetara po satu.

Zatvorene ceste

Iz DUZS-a javljaju i kako radi vode na cesti nije moguća normalna komunikacija na lokalnim prometnicama u Gornjem i Donjem Kosinju, Kosinjskom Bakovcu i Lipovom polju. Sukladno tome, za stanovništvo i njihovo prevoženje organizirano je 6 čamaca koji su svakodnevno na raspolaganju. Na terenu je osiguran dovoljan broj agregata za slučaj nestanka električne energije, kao i pumpa za vodu, a u slučaju plavljenja objekata preko Crvenog križa Gospić osiguran je potreban broj uređaja za isušivanje.

Osim toga, na terenu se već nalazi određeni broj pripadnika Civilne zaštite koji su angažirani za upravljanje čamcima, a ukoliko se ukaže potreba, u pripravnosti su PUZS Gospić, DVD Perušić, GSS Gospić, Crveni Križ Gospić i komunalno poduzeće Perušić. Alternativni komunikacijski pravci su očišćeni. Za sada nema potrebe za stavljanje u pripravnost dodatnih snaga za spašavanje kao ni za materijalno tehničkim sredstvima.

H.J.