Gospićanin predao policiji hrpu detonatora!

Prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske protekli je vikend bio zanimljiv. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad 57-godišnjakinjom i 29-godišnjakinjom (obje s područja Općine Josipdol) zbog osnova sumnje da su počinile krađu. Žene se sumnjiče se da su tijekom blagdana „gostovale“ u Lici kako bi 30. prosinca 2020. godine iz prostorije firme u mjestu Jezerane kod Brinja ukrale 20 tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave;

Nastavak ispod oglasa

Ovu je godinu loše započeo 25-godišnji mladić iz Švice pored Otočca. Sumnjiči se da je u subotu, 2. siječnja 2021. godine u jutarnjim satima na pašnjaku u Švici prijetio ubojstvom 64-godišnjakinji iz Švice. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Senja. On se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020. godine u Senju prijetio ubojstvom 29-godišnjakinji iz Senja. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Svakako dobra vijest stiže iz Gospića gdje je u četvrtak, 31. prosinca 2020. godine kada je građanin dragovoljno predao 156 komada detonatorskih kapisli (br. 8) i jedan komad streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Policija i dalje poziva građane da se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

L.O.