Gospićanke korak do naslova prvakinja Hrvatske

Sinoć je u Gospiću odigrana druga finalna utakmica za prvaka države. Košarkašice Gospića povele su 2:0 i još ih samo jedna pobjeda dijeli do naslova najboljih. Do pobjede nije bilo lako doći, gostujuće košarkašice su itekako namučile Gopićanke.

Gospićanke su dobro krenule u utakmicu, u prvoj četvrtini imale i desetak koševa prednosti, ali se ta prednost krajem prve četvrtine počela polako “topiti”. Na kraju druge četvrtine je bilo 4 koša prednosti za domaću ekipu.

Nastavak ispod oglasa

Treća i četvrta četvrtina bile su izjednačene igrom obiju ekipa. Tijekom zadnje četvrtine Šibenčanke su sa dvije uzastopne trice došle do prednosti od 6 koševa, ali to nije uzdrmalo domaće, te su odmah poravnale rezultat. Zadnje tri minute “drama” u dvorani, napetost se uvukla u obje ekipe, počelo se griješiti, a i suci su uvelike pridonijeli tome. Imalo bi se što reći i o njihovom suđenju tijekom cijele utakmice i ne davanju zaslužene pete osobne već  na početku treće četvrtine gostujućoj igračici Luci Ivanković.

13.2 sekunde prije kraja utakmice skok Sandre Mandir odlučio je pobjednika. Pri rezultatu 7o:67 Šibenčanke imaju slobodno bacanje, Wilson pogađa prvo, drugo namjerno promašuje, lopta se od table odbija u polje, ali umjesto visokih Šibenčanki, puno niža Sandra Mandir skače i čvrsto hvata loptu, te slavlje Gospićanki i navijača može početi.

Gospić CO – Jolly JBS 71:68 (26:20, 13:15, 9:15, 23:18)

Suci: Andrej Šušanj, Danijel Perčić, Damir Palavra.

Gospić CO: Ivezić 6 (11sk, 4as), Mandir 17 (8sk), G. Devčić, Reid 11 (8sk), Gambiraža, Jurčević 1, Aleksić, A. Vrsaljko, Badanjak 3, Pavetić 19 (5sk), P. Devčić, Maslowski 14 (7sk, 4ukr.l.)

Jolly JBS: Čakić 2, Balić, Lokas 4, Chiabov, Štampalija 4, Mišura 9 (4sk, 4as), Semren, Wilson 14, Vasović 10, Ivanković 25 (7 sk)

T.J.