Vile Gospića korak do naslova

Drugi finalni susret dvije najbolje hrvatske ekipe nije ponudio ništa novo kada su njihovi ovosezonski ogledi u pitanju, rekli bismo čak da su vjerne preslike svega što smo do sada vidjeli.

Jollyete su i ovoga puta bolje otvorile susret i od početka imale prednost koja je u početku iznosila +5 (7:2), da bi na kraju tih prvih deset minuta bila za poen veća (21:15). Zanimljivo da su u tom periodu šibenske košarkašice koristile bonus i u kom su se našle gošće, ali njihova kronična bolest ove sezone zove se izgubljene lopte. Čak 6 su ih imale domaće u tom periodu.

Nastavak ispod oglasa

Druga četvrtina u potpunosti je pripala gošćama, koje je predvodila raspoložena Ivana Jurčević (22p, 7 trica), ali su im u tome svesrdno pomagale i domaće. Gospićanke su do prvog vodstva stigle u 13. minuti, kada je Marta Čakić izgubila jednu loptu koja joj je bila u rukama, a iz toga napada Jurčević je donijela prvu prednost (23:24). Ofenzivni skok Ličanki bio je u tom periodu njihova glavna snaga, pa su tu dionicu riješile u svoju korist (28:8) i na odmor otišle sa +14 (29:43).

Nakon velikog odmora izgledalo je da će gošće lako privesti susret kraju, no sa po dvije trice Antonije Mišura na početku treće dionice, te Marte Čakić na kraju Jollyete ponovno prijete. U posljednjih pet minuta Šibenčanke ulaze sa -9 (57:65) i imaju napad, no Čakić gubi loptu, a Jurčević neumoljivo poentira što je značilo kraj nadanja Jolly JBS-a.

Unatoč porazu Šibenčanke nisu razočarale, pogotovo kada se zna da su cijeli susret odigrale s istom petorkom, a kao šesti igrač ulazila je Davorka Balić koja je igrala pod virozom. Tanka klupa Šibenčanki glavni je ‘krivac’ za ovaj novi poraz, no i ovo što su pokazale domaće košarkašice daje nadu da će već u idućoj sezoni Jollyete biti one prave, a ni Gospićanke nemaju pravo na opuštanje pred treći susret iz finalne serije, jer Šibenčanke mogu iznenaditi.

Stipe Bralić, trener Gospić Co:
“Još jednom se pokazalo da u susretima sa Jolllyjem nema opuštanja. Bez obzira na njihove promjene u sastavu protiv njih se uvijek mora igrati sa 120 posto. Domaće su bolje otvorile, no mi smo odličnom drugom četvrtinom okrenuli susret i do kraja kontrolirali utakmicu iako su domaće zaprijetile u završnici. Ovo je veliki korak prema tituli, no još ništa nije gotovo.”

Marko Strahinja, trener Jolly JBS-a:
“Mi smo pokazali da se možemo nositi sa Gospićem, no tanka klupa, uz ozljedu Ivane Roje ipak je previše za nas. Veseli me da smo napokon uspjeli vraćati se nakon njihova vodstva i to pokazuje da imamo potentnu ekipu koja će dokazati svoju vrijednost u sljedećoj sezoni, a možda već i u subotu, jer mi idemo u Gospić po pobjedu.”

Jolly JBS – Gospić Co 73:85 (21:15, 8:28, 22:18, 22:24)
Gledatelja: 300
Suci: Medan, Radojković, Basarić
Jolly JBS: Čakić 19, Balić 5, Lokas 9, Zjačić, Cigić, Mišura 12, Semren, Roje, Chiaobov, Ivanković 28.
Gospić CO: Ivezić 23, Matić, Marin 6, Gambiraža, Jurčević 22, Jelavić 4, A.Vrsaljko, Bogoje 2, M.Vrsaljko, Salopek 5, Augustine 7, Thomas 16

Autor: Josip Ćaleta Car