Gospićka policija istražuje slučaj računalne prijevare

0

Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su jučer kaznenu prijavu od 34-godišnjeg muškarca koji je postao žrtva računalne prijevare. Oštećeni, stanovnik grada Gospića, sumnja da je prevaren prilikom prodaje perilice rublja putem društvene mreže.

Prema informacijama iz prijave, incident se dogodio 21. svibnja kada je oštećeni na društvenoj mreži objavio oglas za prodaju perilice rublja. Na njegov oglas se javila ženska osoba zainteresirana za kupnju, koja je uplatila traženi novčani iznos.

Nakon toga, ženska osoba je oštećenom poslala poveznicu s zahtjevom da unese svoje osobne podatke kako bi dostavna služba preuzela perilicu rublja. Oštećeni je, vjerujući da je u pitanju legitiman zahtjev, unio svoje osobne podatke, ali je ubrzo ostao bez novčanog iznosa, a ženska osoba se više nije javljala.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić provode daljnje istrage i kriminalističko istraživanje kako bi pronašli počinitelja ovog kaznenog djela računalne prijevare.

Iz Policijske postaje Gospić upućuju apel građanima da budu izuzetno oprezni prilikom obavljanja online kupovine te da budu pažljivi prilikom komunikacije i dogovora s nepoznatim osobama. Također, naglašavaju važnost ne dijeljenja osobnih podataka s nepoznatima te ne otkrivanje kartičnog PIN-a ili lozinke za online bankarstvo.

Ovaj slučaj računalne prijevare još je jedan podsjetnik na to koliko je važno biti oprezan i provjeriti autentičnost osobe i transakcije prije nego se podijele osobni podaci ili izvrši uplata novčanih sredstava.

L.O.