Gospićki Higlander`s pub ugošćuje Čuvare Svirala

0

U sljedeću subotu splitski rock band Čuvari Svirala nastupa u gospićkom Highlander `s pubu koji je i ovaj put pripremio pravu rock poslasticu za svoje posjetitelje.

Grupa Čuvari Svirala osnovali su Damir Rakić, Zvonimir Matić i Danijel Stojan 2000 godine. Za neuobičajeno ime benda zaslužan je Zvonimir Matić,prvi basista grupe. Zvonimira je uskoro zamijenio Ivan Smoje, koji je svirao
u bendu sve do 2011. godine, a nakon njegova odlaska dolazi Vibor Čović. Od svog osnutka članovi benda su nastupili na preko 400 koncerata diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Sudjelovali su na nekoliko koncerata humanitarnog karaktera, a 2006. godine nastupili su i na Splitskom festivalu s pjesmom . Upravo 2006. godine snimili su svoj album prvijenac u splitskom studiju pod producentskim vodstvom Ivice Čovića – Pipa. Nakon poduljih pregovora sa izdavačkim kućama obostrano zadovoljstvo pronasli su sa Croatiom Records. Album .do na kraj svijeta, izdan je upravo za Croatiu Records i moze ga se naći u prodaji od ozujka 2007. godine. S prvog albuma “skinuta” su četiri singla za kojih su snimljeni video spotovi. U studiju “Tetrapak” snimljen je i drugi album, naziva “Gore”,  u tijeku su pregovori s izdavačkom kućom za njegovo objavljivanje. Na novom albumu nalazi se 9 autorskih pjesama na hrvatskom
jeziku. Do sada smo s novog albuma izdali dva singla za Croatiu records. Prvi video spot za singl “Bez nas” snimili su momci iz Pilot studija (Vojan Koceić i Siniša Jakelić), a drugi je spot za pjesmu “Ne pričaj” u režiji Žare Batinovića i Marcelle Zanchi.

Čuvari Svirala su također poznati po osebujnim izvedbama covera, te će Gospićani moći uživati u mnogobrojnim hitovima Annie Lenox ,David Bowiea ,Pretendersa Black i The Doobie Brothers,Lenny Kravitz, RHCP i drugih.

L.O.