Klub Arktos briljirao na Judgement Day 2023. u Budimpešti

Od 22. do 24. rujna, Budimpešta je bila domaćin svjetskog okupljanja natjecatelja u obaranju ruke, poznatom kao Judgement Day 2023. Na ovom uglednom natjecanju, Hrvatski klub Arktos, pod mentorstvom iskusnog Rina Mašića, ostvario je značajne uspjehe, donoseći Hrvatskoj nekoliko medalja i čineći svoju zemlju ponosnom.

Andrija Šimić, višestruki prvak Hrvatske u obaranju ruke i dvostruki viceprvak Europe, ponovno je stupio na natjecateljsku scenu nakon godine dana izbivanja zbog ozljeda. Iako je planirao sudjelovati u kategoriji seniora do 105 kg, Andrija je pokazao hrabrost prelaskom u težu kategoriju +105 kg, gdje je osvojio srebro za lijevu ruku i broncu za desnu ruku.

Nastavak ispod oglasa

Sebastijan Mašić, drugi iskusni član tima, natjecao se u kategoriji Master 90+ za lijevu ruku i osvojio četvrto mjesto. Osim toga, natjecao se i u kategoriji Seniori 105+ za desnu ruku, gdje je zauzeo četvrto mjesto. Njegova upornost i iskustvo bili su ključni za uspjeh kluba Arktos na natjecanju.

Među mlađim članovima tima, Marko Sudar se istaknuo natjecanjem u kategoriji do 85 kg. Borio se s obje ruke i osvojio 10. mjesto desnom i 11. mjesto lijevom rukom. Jakov Lukač, najmlađi član tima, pokazao je svoj talent natjecajući se u kategoriji juniora do 90 kg i osvojio 10. mjesto za obje ruke.

Posebno inspirirajuće je bilo nastup Doriana Domijana, koji se natjecao u kategoriji osoba s invaliditetom u sjedećem stilu. Osvojio je četvrto mjesto desnom i peto mjesto lijevom rukom, dokazujući da strast prema obaranju ruke nadilazi sve prepreke.

Klub Arktos i njegovi natjecatelji nosili su boje Hrvatske s ponosom i dostojanstvom, a njihov uspjeh bio je i rezultat podrške koju je pružio Rino Mašić. Klub se sada priprema za buduća natjecanja, a ovaj uspjeh u Budimpešti svakako će biti dodatan poticaj za daljnje treniranje i ostvarivanje novih uspjeha.

L.O.