Gospićki “Komunalac” tehnički opremljeniji za nove izazove

S ciljem što kvalitetnijeg zbrinjavanja komunalnog otpada danas je “Komunalac” iz Gospića organizirao potpisivanje Ugovora o nabavci i isporuci dva komunalna vozila,  kapaciteta 7,5 m3 i 16m3, na temelju postupka javne nabave. Ugovor o isporuci komunalnih vozila potpisali su u ime Komunalca Gospić d.o.o., direktor Milan Mataija te u ime dobavljača, tvrtke TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, tehnički direktor  Željko Horvat.

Govoreći o važnosti ovoga Ugovora direktor Komunalca Milan Mataija istaknuo  je kako je riječ neophodnim kamionima, tek jednom od projekata koje je “Komunalac” kandidirao na nekoliko Mjera i fondova EU-a.

Nastavak ispod oglasa

-Vrijednost nabavke dva komunalna vozila iznosi 2 316.250 kuna,  od čega su bespovratna sredstva u sklopu javnog poziva “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada”-Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020”  Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, 1.850.000,  dok je ostatak sredstava u iznosu od 466.250 kuna  osigurao Grad Gospić. Tvrtka “Tehnix” je vodeća u Hrvatskoj po pitanju aktivnosti vezanih uz ekologiju i nadam se uspješnom nastavku naše suradnje. Na ovaj način će se provedbom ovog projekta modernizirati naš vozni park, optimizirati proces odvojenog prikupljanja otpada, povećati stopa odvojenog i sakupljanja otpada, kao i kvaliteta cjelokupnog sustava gospodarenja otpada na području grada Gospića, zaključio je direktor Mataija.

Osnovne tehničke reference novih vozila definirao je tehnički direktor Željko Horvat koji nije krio zadovoljstvo što je “Tehnix” sačuvao radna mjesta tijekom ove korona-epidemije i danas broji 530 zaposlenih. Svečanosti potpisivanja Ugovora nazočili su gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša.

M.S.