Gospićki rukometaši osvojili Smederevo

Dječaci 2007. i 2008. godišta Rukometnog kluba „Gospić“ su se s četverodnevnog turnira u Smederevu vratili u Gospić s novim izuzetnim rezultatima i dojmovima.

Smederevo je od četvrtka (24.8.2017.) do nedjelje (27.8.2017.) bilo rukometno središte u kojem se okupilo više od 2000 rukometaša i rukometašica raznih uzrasta. Čak 16 zemalja je kroz 130 ekipa željelo postići što bolje rezultate.

Nastavak ispod oglasa

Iako su naši najmlađi na turnir otputovali bez ijednog treninga u posljednja 2 i pol mjeseca (ljetna stanka) cilj je bio osvajanje medalja. Nadanja su se ostvarila i u Gospić su se vratili sa zlatom i srebrom, te individualnom nagradom za najboljeg igrača turnira.

Dječaci 2007. godišta su turnir završili suvereno, bez poraza i sa 8 uvjerljivih pobjeda. Iako rezultati pokazuju drugačije, na turniru je bilo veoma jakih ekipa, no naši rukometaši su zaista bili odlični. Organizator je proglašavao i najboljeg igrača turnira, a nagrada za tu laskavu titulu je pripala našem Vedranu Hećimoviću .

U konkurenciji dječaka 2008. godišta je borba za sami vrh bila s Rukometnom školom „Vučići“ (HRV) koji su se ipak ispostavili kao bolji i jači protivnik. Osvajanje drugog mjesta u toj konkurenciji  je također još jedan rezultat na koji bezuvjetno možemo biti ponosni.

Uz odigravanje utakmica bilo je vremena za obilazak grada, muzeja i tvrđave zbog čega će im ovaj turnir ostati još upečatljiviji.

Jedan od najljepših trenutaka bilo je i samo otvaranje turnira kada je svaki klub tijekom defilea kroz sami centar grada imao priliku predstavljati svoju državu, grad i klub. U velikoj gužvi od više od 2000 ljudi naše ekipe potrudile su se da se čuje za Liku i Gospić. Bakljada na kraju otvaranja bila točka na „i“ ovog upečatljivog događaja.

Treneri Zvonimir Knežević i Vanja Antić su veoma zadovoljni organizacijom turnira, kao i pristupačnosti organizatora koja je bila zaista na visokom nivou zbog čega bi se mogli odlučiti da sudjeluju na turniru i iduće godine. Veliki plus su bili i sami građani Smedereva koji su izuzetno otvoreni, gostoljubivi i susretljivi. Brojni upiti od kuda naša ekipa dolazi i molbe za zajedničkim fotografiranjem  ostvarili su dodatni osjećaj ugode.

 

REZULTATI

  1. GODIŠTE

Gospić – Dršam (Slo) 21:7

Smederevo (Srb) – Gospić 10:22

Gospić – Udarnik (Srb) 13:5

Palanka (Srb) – Gospić 5:15

Dršam (Slo) – Gospić 10:16

Gospić – Smederevo (Srb) 16:7

Udarnik (Srb) – Gospić 8:15

Gospić – Palanka (Srb) 10:0

 

  1. GODIŠTE

Smederevo B (Srb) – Gospić 4:18

Gospić – Palanka (Srb) 22:2

Vučići (Hrv) – Gospić 16:10

Gospić – Speed (BIH) 14:11

Gospić – Smederevo A (Srb) 10:10

Bijeljina (BIH) – Gospić 6:16

L.O./RK Gospić