Gradonačelnik Kostelac skresao plaće za 10 posto !

10

Otočac – Preuzimanjem mjesta gradonačelnika, te uvidom u financijsko stanje Grada Otočca,  gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac najavio je mogućnost smanjivanja plaća u gradskim službama a sve sa ciljem stabiliziranja financijskih prilika u gradskoj kasi. Iako je malo tko očekivao da će tu najavu i provesti, gradonačelnik Kostelac donio je odluku kojom gradskim službenicima i namještenicima umanjuje plaću za 10 posto plaću. Ova je odluka mnoge iznenadila ali ne i gradonačelnika Kostelca koji drži da je odluku trebalo donijeti isključivo zbog teške financijske situacije u kojoj se Grad nalazi.

Oglas

Odluku je Kostelac donio temeljem Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi i Statuta Grada Otočca kojim se utvrđuje osnovica za obračun plaća zaposlenih u upravnim tijelima Grada Otočca u iznosu od 4.598,00 kuna brutto.

Odluka o smanjivanju plaća za 10 posto primjenjivat će se na sve korisnike gradskog proračuna.

„ temeljem programa štednje koji provodimo u Gradu Otočcu, jedna od mjera je i smanjenje plaća za 10 posto netto, što se odnosi na sve djelatnike gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova koje se financiraju iz gradskog proračuna. Ovo smanjenje trebalo je biti i veće, ali za sada je toliko, no nije isključeno ako bude potreba da bude i veće. Smanjivanje plaća odnosi se i na mjesec rujan i trajat će dok grad ne izađe iz ovih financijskih poteškoća u kojima se nalazi, a poznato je zbog čega“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Dražen Prša