Halleluja predstavila ples Izraela

0

Izraelska plesna skupina Halleluja svojim plesom očarala posjetitelje

Na Ruži vjetrova sinoć je izraelska plesna skupina ”Halleluja” svojim je plesnim performansom iznenadila i obradovala posjetitelje festivala ”Čarolija ljeta – Izrael u Novalji”. Glavni novaljski trg još je jednu večer za redom okupio je više od tisuću posjetitelja koji su više nego zadovoljni što imaju prilike upoznati kulturu Izraela. Večeras su mogli uživati u plesnim izvedbama plesne skupine ”Halleluja Dance Company”.

Kao i svake večeri, izraelski veleposlanik Yossi Amrani prisustvovao je događanju.

”Halleluja Dance Company”, svježa je i očaravajuća plesna skupina koja je osvojila Izrael i svijet svojim mladenačkim duhom, ljubavlju prema plesu, savršenom izvedbom i raznolikim repertoarom koji nudi. Skupina je nastupila na mnogim pozornicama širom svijeta sa svojim živopisnim izvedbama za ljubitelje plesa u Izraelu i inozemstvu. Halleluja publici donosi mnoštvo plesnih stilova i širok izbor modernog folklore s utjecajem tradicije, humora i etničke.

Osim plesne točke jedne od najboljih izraelskih plesnih skupina, posjetitelji su sinoć mogli uživati i u filmu ”Skreni lijevo na kraju svijeta” koji je prikazan u ljetnom kinu. Film prikazuje integracije različitih kultura kroz zanimljivu prijateljsku priču.

Radnja filma smještena je usred pustinje u novo naselje na jugu Izraela, gdje se 60ih godina prošlog stoljeća doseli obitelj indijskih Židova. Film istražuje teškoće i iznenađenja koje se događaju pri integraciji obitelji iz različitih etničkih zajednica i njihovoj borbi s predrasudama.

gn