HDZ Lovinac obilježio 33. obljetnicu od osnivanja stranke

0

Večeras je u Kulturno informativnom centru u Lovincu obilježena 33. obljetnica osnivanja Inicijativnog odbora HDZ-a za područje današnje Općine Lovinac, koja je 1990. pripadala Zajednici općina Gračac, kada je 10 utemeljitelja stranke održalo prvi sastanak u Svetom Roku.

Prije svečane sjednice odana je počast i zapaljene su svijeće ispred biste prvog predsjednika HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Na početku obilježavanja 33. obljetnice okupljene je pozdravio predsjednik HDZ-a za općinu Lovinac i načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić te ukratko predstavio sadašnji rad stranke, kao i projekte koji se provode na području općine, zahvalivši županu i predsjedniku HDZ-a Ličko-senjske županije Ernestu Petryju na pomoći pri realizaciji istih.

U ime utemeljitelja stranke obratio se dugogodišnji predsjednik HDZ-a za Općinu Lovinac Josip Vrkljan – Jotan, koji je ujedno bio i jedan od deset osnivača stranke odnosno članova Inicijativnog odbora HDZ-a koji se osnovao u Svetom Roku. Vrkljan se u govoru prisjetio osnivanja stranke, komunističkih i velikosrpskih prijetnji u vrijeme osnivanja HDZ-a, početka formiranja dragovoljačkih postrojbi te ratnih godina, kao i oslobađanja Lovinca i Svetog Roka od agresora.

Na kraju, nazočnima se obratio član Predsjedništva HDZ i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry koji je poručio da Općina Lovinac, načelnik Ivan Miletić i svi žitelji općine imaju maksimalni oslonac i podršku Ličko-senjske županije i njega osobno te da se ne brinu za opstojnost i razvitak općine Lovinac.

“Zajedničkim i poštenim radom, uz pomoć Vlade RH, resornih ministarstava i službi Županije, koristeći proračunska sredstva i sredstva iz EU fondova učinit ćemo dodatne napore kako bismo razvili općinu Lovinac.

Ove godine će se realizirati pojedini projekti u općini Lovinac, a jednako tako radimo kako bi se razvijao i gospodarski revitalizirao i svaki kutak naše prelijepe Ličko-senjske županije”. – rekao je župan Petry.

Nakon sjednice okupljeni su se nastavili družiti uz prigodni domjenak.

L. O.