HDZ tradicionalno godišnjicu osnutka obilježio na Jarunu: Na proslavi brojni članovi stranke iz Ličko-senjske županije

0

Povodom 34. rođendana HDZ-a, održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a te sjednica Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”, nakon koje je na stadionu NK Jarun odigrana i tradicionalna nogometna utakmica.

Slavljeničkoj atmosferi na zagrebačkom Jarunu pridružili su se i brojni članovi HDZ-a iz Ličko-senjske županije, predvođeni predsjednikom ŽO HDZ-a, članom nacionalnog predsjedništva stranke i županom ličko-senjskim Ernestom Petryjem.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je četiri ključna postignuća Vlade Republike Hrvatske.

Prvo postignuće koje je Plenković istaknuo bilo je dogovor sa sindikatima o povećanju plaća za čak 219.000 zaposlenika u državnoj i javnoj službi. Ovaj korak ocijenjen je kao povijesni presedan.

Drugo, Plenković je naglasio kako je vlada u potpunosti iskoristila, pa čak i premašila, bespovratna sredstva iz EU Fonda solidarnosti za obnovu, uz poruku da do rujna više nijedan građanin neće biti u kontejnerima. U tom kontekstu, uputio je kritiku na račun Tomaševića i stranke “Možemo”, tvrdeći da nisu osigurali niti centa za obnovu Zagreba.

Kao treće, predsjednik je naglasio nastavak povećanja plaća i fiskalne decentralizacije kroz porezne izmjene. Četvrto postignuće koje je Plenković izdvojio bio je sjajan uspjeh nedavnog izdanja euroobveznice, čime je potvrđeno povjerenje međunarodnih investitora u Hrvatsku.

Izrazivši zadovoljstvo rezultatima anketa, koje pokazuju da je HDZ i u osmoj kalendarskoj godini mandata u Banskim dvorima uvjerljivo najjača stranka u Hrvatskoj, Plenković je najavio i nova postignuća.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno Izvješće o radu i poslovanju stranke u prvom polugodištu 2023., koje je prezentirao glavni tajnik Krunoslav Katičić. Dokument obuhvaća izvješća svih zajednica HDZ-a i Zaklade Hrvatskog Državnog Zavjeta.

Nevenko Barbarić, saborski zastupnik s liste Hrvata izvan Hrvatske, zahvalio je u ime sestrinskog HDZ-a Bosne i Hercegovine na svemu što su hrvatska Vlada i premijer Plenković učinili, koristeći nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske u borbi za punu ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini.

Nakon službenog dijela na jarunskom stadionu, uslijedila je tradicionalna nogometna utakmica, dodatno začinivši proslavu rođendana stranke.

L.O.