HDZ u Donjem Lapcu

1

DONJI LAPAC – Hrvatska demokratska zajednica održala je skup u prepunoj kino-dvorani okupivši više od 300 članova i simpatizera. S obzirom da je ovo bio jedini predizborni skup održan u toj općini od strane čelnih ljudi neke političke stranke, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Donji Lapac Miro Tomić ustvrdio je u svojem govoru kako je znakovit da ovo područje zaobilaze gotovo svi, dok je aktualna Vlada HDZ-a realizirala sve važne projekte bez kojih bi život na ovim prostorima bio nemoguć. Na ove se riječi nadovezao župan Milan Jurković.
– Čast mi je bilo biti na kormilu ove županije u vrijeme kada je Vlada HDZ-a realizirala novu cestu koja spaja Frkašić i Donji Lapac. To je prometnica životno važna za ovo područje. Godinama se ova općina borila s problemom vodo-opskrbe jer je voda dotrajalim vodovodom dolazila iz susjedne države. Nedavno je sagrađen novi vodovodni sustav od Joševice do Lapca u duljini od 16 km. Izgrađene su nove zgrade i obiteljske kuće, sanirani mnogi objekti, a Hrvatima iz BiH omogućen je život dostojan čovjeka, kazao je između ostaloga župan Jurković, kandidat na stranačkoj listi u IX. izbornoj jedinici.
Zamjenik predsjednice HDZ-a dr. Darko Milinović i prvi čovjek Ličko-senjskog HDZ-a održao je još jedan vatreni govor i na noge digao cijelu dvoranu. Govoreći o Hrvatima koji su nakon progonstva iz BiH našli svoj novi dom u Donjem Lapcu dr. Milinović je istaknuo neke činjenice vezane uz njihov status.
– Kada se u Hrvatskom saboru odlučivalo o tome da se Hrvatima prognanim iz BiH dodjele stanovi i kuće, da svoj novi dom zasnuju u Hrvatskoj daleko od četničke ruke koja ih je protjerala, a mnoge nažalost i ubila, onda su drugovi iz SDP-a odbili podići ruku za ovaj prijedlog. Njima smetaju Hrvati iz BiH. Pa čak jer i gospođa Vesna Pusić kazala da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Onda je shvatila da je pretjerala pa je promijenila mišljenje i rekla da je HDZ izvršio agresiju na drugu državu. Nekome smeta što je HDZ stranka koja povezuje i štuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Dragi prijatelji, Hrvati iz BiH, hvala vam što ste došli ovamo i što ste ostali. Hvala i vašem KUD-u «Kraljica Katarina» što njeguje prebogatu kulturnu baštinu vaših pradjedova. Sve ovo što sam kazao, sve što smo zajedno proživjeli, sve nas to obvezuje da učimo mlade naraštaje našoj povijesti. Dio tog ponosnog naslijeđa je i najveći sin hrvatskog naroda dr. Franjo Tuđman. Pozivan vas da 4. prosinca izađemo na izbore s onim istim zanosom kao što smo činili ’90.-ih godina jer su ovi izbori gotovo jednako važni za našu budućnost!!!-rekao je dr. Darko Milinović.
HDZ će danas održati predizborne skupove u Udbini s početkom u 17 sati, te u Korenici od 19 sati.

M. S.