HNS: Stambeni subvencionirani krediti za mlade

0

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja predstavilo je prošli tjedan prve službene rezultate ovogodišnjeg poziva za subvencionirane stambene kredite za Republiku Hrvatsku. Subvencije se kreću od 30 do 51 posto, ovisno o indeksu razvijenosti. Najveće subvencije dobivaju oni koji namjeravaju kupiti stan ili kuću ili izgraditi kuću u najnerazvijenijim područjima, dok 30 posto mjesečne rate kredita ide onima koji su odlučili kupiti ili izgraditi nekretninu u urbanim središtima poput Zagreba. Ličko-senjskoj županiji odobreno je 24 subvencija.

Tim projektom mladi će dobiti motiv, ali i sigurnost da mogu osigurati svoj dom i  osnovati obitelj u Republici Hrvatskoj. Isto tako veseli nas spoznaja da je putem našeg resornog ministarstva, a zahvaljujući mjeri subvencioniranih stambenih kredita više od 5200 obitelji stvorilo svoj dom, a time će zasigurno u narednom periodu i sama demografska slika svih naših krajeva dobiti jednu novu konturu. Mi iz županijske organizacije HNS-a duboko smo uvjereni da su programske mjere koje su usmjerene konkretno na svakog našeg stanovnika jedine prave mjere. Pritom nikako ne smijemo zaboraviti da je prethodno istima potrebno osigurati sigurna i dobro plaćena radna mjesta.

Oglas

Kroz sljedeće dvije godine stanovnici Republike Hrvatske moći će se prijaviti na još dva natječaja čime se očekuje dodatnih pet ili šest tisuća obitelji kojima će ova mjera pomoći u realizaciji doma. Nadamo se da će se u tom narednom vremenskom razdoblju aplicirati što veći broj stanovnika naše županije. Također nadamo se da će jedinice lokalne samouprave prepoznati i model POS-ove izgradnje stanova čime će i na taj način uz suradnju s našim ministarstvom dodatno osigurati domove našim stanovnicima.

Županijska organizacija HNS-a voljna je pripomoći svim čelnicima lokalne samouprave unutar naše županije da se u suradnji s našim ministarstvom realizira što više takvih projekata.

ŽO HNS Ličko-senjska