HRO – Hrvatski radio Otočac jučer proslavio 45 godina s nama.

7

Hrvatski radio Otočac jučer je proslavio 45 godina emitiranja svog programa na radio valovima.
Radio Otočac počeo je raditi 2. kolovoza 1966.g. i time se svrstao među starije radio postaje u Hrvatskoj. Ubrzo se ustalio dnevni program u trajanju od tri sata. Informativni, obrazovni, glazbeno – zabavni sadržaji bili su temeljna orijentacija programske ekipe radija sve do početka Domovinskog rata. Tadašnja radio stanica djelovala je u sastavu Narodnog sveučilišta Otočac. Osim osnovne zadaće dnevnog informiranja o društvenim zbivanjima u tadašnjoj općini Otočac, radio početkom devedesetih godina dobiva neku novu ulogu.

Ratna razaranja grada, organizirani počeci obrane, osnivanje Kriznog štaba i organizacija života u ratnim uvjetima sastavnim su dijelom ratne svakodnevnice grada o kojima izvještava lokalni radio. Radio se tada „više ne gasi“, počinje s emitiranjem programa uživo, noćnog programa za branitelje u rovovima, radio diše sa gradom u patnji, prkosu, ponosu…

Izboren je tada i naziv Hrvatski radio Otočac, dobivena je i kasnija borba za frekvencije uz potporu brojnog slušateljstva (8000 potpisa peticije slušatelja iz Otočca, okolice i Hrvatskog primorja koje čuvamo u našoj radijskoj arhivi. Radio ostaje i dalje vjerujemo važnim sudionikom svih događanja u Otočcu i širem okruženju. Sadašnjom koncesijom šire gradske razine nastojimo ostvarivati svoju javnu ulogu kroz pravodobnu, istinitu, objektivnu informaciju, ne samo kao pasivni kroničar već živi organizam koji stvara i potiče, a koliko u tome uspijevamo ostaje vama na ocjenu.

Jedina stalnost u radu kao i svakodnevnom životu su mijene, s bogatstvom svojih teških ali i lijepih trenutaka.Obično kažemo riječi prolete radio valovima, one upečatljivije ostaju možda negdje u ladicama sjećanja… zahvaljujemo svim kolegama i suradnicima koji su svojim riječima, potporom i djelima ostavili traga i kroz naših 45 radijskih godina.

Poštovani slušatelji svakako hvala i vama koji ste svoje vrijeme provodili ili provodite uz radio ponekada ljuteći se , katkada smijući se, radujući, iznenađujući …jer sve je to dio zajedničkog života – kazala je glavna urednica prof. Ruža Orešković.

Ako imamo pravo na rođendnske želje – onda poželimo da glas vašeg i našeg Hrvatskog radio Otočca traje i daleko u budućnost ističe gospođa Orešković.

Rođendanskim čestitkama pridružuju se i uredništvo i suradnici najčitanijeg regionalnog portala LIKAONLINE.

/ bib /