Humanitarna akcija – prihvatilište za beskućnike

0


Danas 21.ožujka postavljen je štand na glavnom gradskom trgu u Otočcu s ciljem pribavljanja pomoći za Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv.Franje“ iz Rijeke.

Na štnadu se dijele letci o samom prihvatlištu, o časopisu za beskućnike „Ulične svjetiljke“ , savjetima za uplatu donacija .

Oglas

Prihvatilište za beskućnike je otvoreno 27.ožujka 2007. godine u prostoru od 90 m2 u sklopu crkve „Sv.Romualda i Svih Svetih“ na Kozali, a sastoji se od dvije spavaonice s trenutnim kapacitetom od 13 kreveta ( ujedno i ured), kupaonice s wc-om, ostave i kapelice.

Prihvatilište je pokrenula manja skupina vjernika laika, članova Franjevačkog svjetovnog reda iz Rijeke s Trsata, koji su svoju vjeru htjeli svjedočiti na konkretan način, brinući se o onima za koje nitko drugi nije htio, što je i dio poslanja franjevaca svjetovnjaka temeljem primjera sv.Franje Asiškog, ljubitelja gubavaca. Uz pomoć Riječke nadbiskupije koja je ustupila prostor u župi na Kozali, te braće franjevaca, prostor je opremljen, okupljeni su članovi Bratstva i drugi volonteri, a kako su počeli u prihvatilište pristizati i prvi beskućnici, potom su se uključile i lokalne vlasti i brojni donatori.

U 4 godine koliko djeluje prihvatilište je primilo 260 ljudi bez krova nad glavom iz cijele Hrvatske i inozemstva, svih struka, vjeroispovjesti i nacionalnosti. Svatko mora znati da se beskućnikom tako lako može postati , jer danas mnogi građani žive na granici beskućništva, jedva podmirujući troškove kredita ili pak podstanarstva.

Prihvatilište se financira sredstvima Riječke nadbiskupije, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a veliku pomoć u hrani i novcu pružaju fizičke i pravne osobe, istinski dobrotvori.

Svoju donaciju možete uplatiti na žiro račun 2360000-1101944201 s naznakom za Prihvatilište.

Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste !
( Mt 25,40 )

/ bib /