Humanitarna utakmica između reprezentacije Vatrenih 98 i Reprezentacije svećenika

2

Gospić – Na stadionu Balinovac u Gospiću u četvrtak 9. rujna u organizaciji Caritasa Gospićko-senjske biskupije i čelništva Hrvatskoga nogometnog saveza održan je humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Vatrenih 98 i Reprezentacije svećenika. Prije početka susreta, koji je okupio stotinjak gledatelja među kojima i državne prvakinje u košarci igračice Ženskog košarkaškog kluba Gospić, izbornik Hrvatske a u ovom slučaju jedan od igrača Slaven Bilić darovao je gospićko-senjskom biskupu Mili Bogoviću dres reprezentacije s njegovima imenom i brojem 7 u kojem je biskup izveo i početni udarac.
Momčad Vatrenih se ovim nastupom nakon 2004. godine drugi put uključila u održavanje humanitarnoga nogometnog susreta, dok su svećenici redoviti gosti Gospića kod ovakvih susreta. Vatrene je vodio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, a svećenike vlč. Krešimir Žinić. Susret je završio pobjedom Vatrenih 3:1 golovima Stanića, Koznikua i Vlaovića, dok je za svećenike izjednačujući gol postigao Žarko Relota udarcem glavom. Kod svećenika se posebno istaknuo vratar Marinko Jelečević koji je vatrenima skinuo tri čista gola.
Utakmicu su sudili jedini lički prvoligaški sudac mladi Željko Frković dok su pomoćni bili Ivica Radošević iz Gospića i Stipe Lulić iz Ličkog Osika.
U Biskupskom ordinarijatu istoga dana održano je primanje biskupa Mile Bogovića za sudionike humanitarnog nogometnog susreta. Nakon što je ravnatelj Caritasa biskupije vlč. Luka Blažević predstavio aktere humanitarnog susreta, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić je podsjetio na čestu vezanost vatrenih i Crkve. Rekao je kako je još pod dojmom primanja od strane zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Na kraju su u ime HNS-a biskupu Bogoviću uručili darove, knjigu o povijesti HNS-a Aljoša Asanović i zastavicu Dario Šimić. Izbornik Reprezentacije svećenika vlč. Krešimir Žinić je ukazao na zadovoljstvo da svećenici svojim redovitih nastupima u Gospiću doprinose promicanju ideje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Kako on dolazi iz Križevaca darovao je biskupu knjigu o 100 godina nogometa u Križevcima.
Na kraju je biskup Bogović zahvalio Caritasu i HNS-u na organizaciji susreta. Volje u narodu ima dosta samo je pitanje kao ju iskoristiti i usmjeriti. Crkvu i sportaše je usporedio po tome što su uvijek uz narod te jedni i drugi pronose njegovu volju. Narodnom voljom je objasnio i činjenicu da se odustalo od prvotnog idejnog rješenja Crkve na Udbini koja nije bila u duhu narodne volje i tradicije. Na kraju je čelništvu HNS-a darovao svoju novu knjigu “Žao mi je naroda”, prvim strijelcima u povijesnoj utakmici pred 20 godina 17. listopada 1990. godine Aljoši Asanoviću i Ivanu Cvjetkoviću monografiju biskupije a svi sudionici susreta dobili su novi kalendar biskupije za 2011. godinu kao i DVD o Lici Jakova Sedlara.

Oglas

IKA