Humanitarni projekt «Znanjem do uspjeha»

0

GOSPIĆ – Nastojeći pribaviti sredstva za olakšavanje života i rada svojih članova Društvo slijepih i slabovidnih Ličko – Senjske Županije Gospić prijavilo se na javne natječaje koje su objavili Zagrebačka banka i HEP. «Znanjem do uspjeha» naziv je natječajnog humanitarnog projekta Zagrebačke banke koja je već odobrila projekt Društva slijepih i slabovidnih pod nazivom «Pomagalom do znanja jednakih mogućnosti». HEP je Društvu slijepih i slabovidnih također odobrio donaciju za nabavku pomagala slabovidnoj djeci koja se školuju u osnovnim školama.

Kako nas je izvijestio tajnik društva Branko Ćuić kroz ove dvije donacije nabavit će se foto-kopirni aparati kojima će slabovidna djeca uvećavati pisani tekst i tako lakše čitati i pratiti nastavu, te na taj način imati jednake mogućnosti učenja kao ostali učenici. Nedavno je i Hrvatska pošta raspisala natječaj za donacije i pomoć u na koji se Društvo slijepih i slabovidnih već prijavilo. Odobrena im je donacija od 500 omotnica za pisma koja će moći slati besplatno. Tajnik društva Branko Ćuić u razgovoru nam je naglasio vrlo široku potporu i razumijevanje šire zajednice, čime se u humanitarnom smislu daje velika potpora ljudima oštećenog vida.

Oglas

– Moram naglasiti kako smo s ovim donacijama smo vrlo zadovoljni. Mi smo vrlo skromni i zadovoljni s ukazanom pomoći, a ono što potražujemo uvijek je vrlo svrsishodno i itekako nam je potrebno. Ovim donacijama, kao i sredstvima koje lokalne zajednice izdvajaju za potrebe našeg društva, unaprjeđuje se kvaliteta življenja slijepih i slabovidnih osoba, kazao nam je Branko Ćuić, tajnik Društva slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije.

M. S.