Humanost na djelu: Gradsko društvo Crvenog križa Senj organizira zdravstvenu akciju

0

Senzibilizirajući javnost za potrebe socijalno ugroženih, Gradsko društvo Crvenog križa Senj organizira hvalevrijednu inicijativu. Na Pavlinskom trgu, u subotu 18. studenog 2023., od 10 do 12 sati, građani će imati priliku sudjelovati u akciji besplatnog mjerenja tlaka i razine šećera u krvi. Ova hvalevrijedna aktivnost pruža priliku za podizanje svijesti o važnosti zdravlja i prevencije bolesti.

Uz to, Gradsko društvo Crvenog križa realizira i humanitarnu dimenziju ovog događaja. U sklopu 51. sabirne akcije “Solidarnost na djelu”, bit će prodavani bonovi vrijednosti 1 euro. Sredstva prikupljena prodajom bonova bit će namijenjena kupovini osnovnih životnih namirnica za one najpotrebitije u Senju. Ovim potezom, Gradsko društvo Crvenog križa potiče na solidarnost i međusobnu podršku u zajednici.

Poziv na akciju upućen je svim građanima dobrog srca. Učešćem u ovoj akciji, građani ne samo da mogu voditi računa o vlastitom zdravlju već i pridonijeti poboljšanju kvalitete života svojih sugrađana. Gradsko društvo Crvenog križa očekuje dobar odaziv te se nadaju da će ovaj događaj dodatno ojačati zajedništvo i solidarnost među stanovnicima Senja.

L.O.