“Humor” glavnog urednika portala Slobodnalika.com

13

U cijelosti vam prenosimo mail upućen redakciji portala Lika-Online.com

Poštovani !

Fotografiju svećenika popa Ante Luketića koju ste objavili na vašem najčitanijem portalu ste ukrali portalu Slobodnalika. Zbog te slike tužit ćemo Vas Udrugi za zaštitu ljudi i životinja. Tražimo da nam se ispiričate ili nam platiti fotografiju u iznosu  4,99 kn + PDV. Ukoliko nam u budite i dalje krali slike tužit ćemo Vas Dadi Milinoviću,Branislavu Šutići još nekima, pa ćete vidjeti da sa nama nema šale. Lijep pozdrav od portala koji propada jer je do sada od Brane Šutića izgubio 5 sudskih sporova, pa Vas molimo da nam platite tu sliku da ne propadnemo.

Portal Slobodnalika sadržaj svog portala puni copy-pasteanjem članaka drugih portala ne navodeći ih pri tom kao izvore.

Na Slobodnalika.com uočili smo prvo jedan, a potom i više autorskih članaka (i fotografija) koje su vlasništvo Lika-Online.com koji su doslovno ili uz zanemarive izmjene kopirani i objavljivani kao članci Slobodnalika.com (Najnovija fotografija – link).

Smatramo da je tužno i neprofesionalno da navedeni portal zbog malobrojne posjećenosti i nedostatka financijskih sredstava koji su rezultat marketinških sposobnosti koristi portal Lika online kao izvor svojih kritičkih osvrta na političku situaciju u našoj županiji. Poznato je da su isti kritički osvrti počeli kada su gradovi i općine prekinule (HDZ) ugovornu suradnju s portalom Slobodna lika.

H.J.