I branitelji iz Like na prosvjednom skupu u Zagrebu

0

Mnogi branitelji iz Gospića, Senja, Otočca, Korenice, Brinja bili su danas na prosvjednom skupu u Zagrebu. Udruge branitelja proizašlih iz Domovinskog rata organizirale su se na način da su osobnim vozilima došli na skup potpore generalima Gotovini i Markaču. Na prosvjednom skupu okupilo se po policijskim procjenama oko 10 tisuća ljudi, dok organizatori tvrde da ih je bilo čak 50 tisuća.

Trg bana Josipa Jelačića su preplavili protuvladini transparenti kao i fotografije osuđenih generala. Govornici su se redali, porukama kao da nije bilo kraja. Tražilo se da Hrvatska trenutno obustavi pregovore s Europskom Unijom. Govornike su neprestano prekidali povicima: ‘Vukovar, Vukovar’, ‘Izdaja’ i domoljubnim pjesmama…

Oglas

Glavni organizator Željko Sačić, ratni zamjenik osuđenog generala Mladena Markača i jedan od glavnih zapovjednika specijalne policije tijekom Domovinskog rata je kazao da presudom nisu samo osudili Markača i Gotovinu, osudili su njome našu žrtvu, ali su se prevarili! Povijest i istina su na našoj strani, poručio je Sačić okupljenima što su oni primili s ovacijama.

Sa govornice biskup Mile Bogović poručio je : “Nisam si smio dopustiti da danas ne budem s Vama, jer bi netko mogao pomisliti kako me nepravedna presuda ne pogađa. Dodao je kako mu je žao naroda jer su kao ovce bez pastira, parafrazirajući riječi samoga Isusa Krista. Nije ostao dužan ni političkoj eliti ustvrdivši: Stav je da se treba svakoga kazniti, tko se opredijeli za Hrvatsku.

/ bib /