I mi ćemo kao Veco onako iz znatiželje pitati…

0

Vođa „nezavisne“ liste mladih Velibor Veco Štimac oglasio se nakon sjednice Gradskog vijeća kako kaže iz znatiželje i zapitao koje su to kompetencije bile potrebne pri izboru novog ravnatelja Doma za starije i nemoćne u Gospiću.

Evo i nas zanima, onako iz znatiželje, koje su Veco tvoje kompetencije (fakultet, uhljeb, „nezavisnost“)?

Zanimljivo je zašto se baš Velibor Veco Štimac našao prozvan pitanjem na Gradskom vijeću oko kriterija izbora u Upravna vijeće i slična mjesta.

Zadojen mržnjom pa vrijeđa djecu Kosinja

Iako ga nitko nigdje nije spomenuo, njegova reakcija je otkrila što ga uistinu boli. On ide tako daleko da vrijeđa i učenike i jednu po njemu malu školu u Kosinju koju očigledno smatra bezvrijednom jer ima samo  4 učenika. Možda je za njega bezvrijedna, ali za obične ljude, posebno one koji tamo žive itekako mnogo znači.

Kad je već potegao pitanje imenovanja, ono njegovo u Upravno vijeće u svakom slučaju je za pozdraviti. Zaslužio ga je očito završenim fakultetom (upsss), blaćenjem HDZ-a (koji mu je dao kruh), nezavisnom politikom (upsss) koja je davala kako on to misli skrivenu, ali očito javnu potporu K. Starčeviću. Taj kriterij bio je jedni koji je Veco imao kad je zauzeo mjesto mladim i  školovanim ljudima, pa i onima iz tzv. Nezavisne liste mladih kojih tamo ima.

Razmišlja li „moralac“ o mladim ljudima koji zbog njega odlaze iz Gospića kao nikad do sada

Vecin „moral“ ide tako daleko da mjesto koje je dobio u Upravnom vijeću KIC-a nije prepustio stručnim školovanim ljudima, pa i onima koji su bez posla. Na ove naša napise „moralac“ će reći da ne prima naknadu. Pa naravno da ne prima, zar bi i trebao? Uhljebio se on jako dobro za vrijeme HDZ-a (a HDZ je i izgubio jer nije prepoznao takve “moralne” osobe pa neka i plati cijenu toga). Pitamo se razmišlja li Veco da bi ta naknada bila dobra mladim ljudima koji ne rade, a poznato je da je najviše mladih otišlo zbog starih uhljeba kao što je on. Uz to što je stari uhljeb, uspio je postati i novi uhljeb Karla Starčevića.

Aktivirao je Veco svoj politički portal prozivajući novog ravnatelja Bronzovića (sa završenim fakultetom) za dugove koje je ovaj nasljedio i sa kojima nema ništa. Osim što ih je smanjio, povećao je prihod za 300 tisuća kuna, ali i ostvario novi prihod od 90 tisuća kuna jer je stavio neke nove potencijale ove ustanove u funkciju.

Pa Veco ako ti nije jasno, pitaj načelnika Perušića kakav je to trag ostavio novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne u školi u Kosinju koja je za tebe beznačajna, a za nas ipak velika.

V.I./L.O.