II. Faza gospodarske zone

0

UDBINA – Projekt gospodarske zone Podudbina-Buljme „Cesta za novi razvoj“ ukupne vrijednosti 777.795 eura od danas je novo veliko gradilište ove općine. Za razliku od nekih sličnih zona u RH, ova Udbinska već ima šest pogona sa ukupno 100 zaposlenih, a nova bi faza izgradnje trebala biti završena do 16. 6. 2013. godine. Načelnik Općine Udbina Ivan Pešut pojasnio je na konferenciji za novinare nove dosege izgradnje gospodarske infrastrukture.
– Naša je općina s tvrtkom „Mežnar“ iz Duge Rese potpisala ugovor o izgradnji prometne i komunalne infrastrukture vrijedan 3. 89 milijuna kuna. U projekt su uključene i lokalne snage HEP-Elektro-Lika Gospić koji će izgraditi novu trafostanicu i Županijske ceste koje će graditi novu pristupnu cestu. U prvoj fazi ove zone već sada rade tri velika proizvođača i tri manja pogona. Cilj nam je zaposliti nove ljude i projekt koji danas počinjemo realizirati trebao bi u prvo vrijeme značiti najmanje 60 novih radnih mjesta. Uz postojeću dinamiku u narednih pet godina nam je cilj u Gospodarskoj zoni naći posao za 250-300 radnika, rekao je novinarima načelnik Pešut.
Viši savjetnik za investicije Zlatko Brkić pojasnio je kako će u ovoj fazi izgradnje gospodarske zone biti stvoreni uvjeti za daljnja ulaganja investitora, a istodobno se vrši edukacija djelatnika koji će preuzeti upravljanje gospodarskom zonom. Načelnik Pešut je istaknuo kako za ovaj novi korak uređenja Gospodarske zone već postoje konkretni i mnogi potencijalni investitori. Na ovom području će se izgraditi velika benzinska crpka i sve popratne uslužne djelatnosti koje trebaju na takvom mjestu. Lokacija se nalazi uz državnu cestu D-1 i bit će zapravo veliko odmorište za kamione i tegljače. U Općini Udbina posao su već našli mnogi radnici s područja Gračaca, Korenice i Gospića,

L. O.

Oglas