II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu

0

U organizaciji Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu (popis priložen na dnu), a uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, 27. svibnja 2012. godine održat će se II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu. Događaj se održava već drugu godinu za redom na blagdan Duhova, a za razliku od prošlogodišnjeg – ove će godine misno slavlje posvećeno svim hrvatskim braniteljima – na vlastitu želju – predvoditi zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. Hodočašće se održava pod sloganom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! [Gal 5, 25]“, a glavni inicijator istoga je zagrebačka Udruga zagorskih studenata koja za cilj postavila ugostiti mladu hrvatsku inteligenciju u svojemu zavičaju.

Ove se godine očekuje dolazak od oko 1 500 studenata – za razliku od prošlogodišnjih 800 – koji će se hodočašću moći pridružiti organiziranim autobusnim prijevozom koji polazi sa prostora studentskoga doma Stjepan Radić u nedjelju, 27. svibnja u 8.00 sati.

Plan i program hodočašća koncipiran je na način da središnji događaj predstavlja svečana Sveta Misa, nakon koje će se upriličiti studentski Križni put na obližnjemu brdu i milenijska fotografija u izvedbi poznatoga fotografa Šime Strikomana. S obzirom na činjenicu da je za organizaciju ovogodišnjega hodočašća izostala pomoć grada Zagreba i službenih institucija, za istaknuti je činjenicu da su se studenti organizirali sami i prikupili sredstva kako bi u predispitno vrijeme kolegama pružili mogućnost za duhovnom okrepom i zajedničkim druženjem u našem najvećem marijanskom svetištu.

Svi zainteresirani prijave za hodočašće mogu obaviti preko bilo koje od sastavnica Koordinacije zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, Studentskoga pastorala ili putem unificirane e-adrese za prijave – studentsko.hodocasce.mb@gmail.com. Cijena po hodočasniku iznosi 20,00 kuna, a podrazumijeva autobusnu kartu na relaciji Zagreb – Marija Bistrica – Zagreb.

Više informacija na:

Facebook stranica: facebook.com/studentskohodocasce/info

Facebook događaj: facebook.com/events/354171831313606/

Popis udruga suorganizatora (abecednim redom) – članova Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu:

 1. Klub kupreških studenata
 2. Klub zadarskih studenata
 3. Mladež Ramske zajednice Zagreb
 4. Studentski zbor Gacke
 5. Udruga bosanskih studenata
 6. Udruga brodskih studenata
 7. Udruga moslavačkih studenata
 8. Udruga studenata Banovine
 9. Udruga studenata cetinske krajine
 10. Udruga studenata doline Neretve
 11. Udruga studenata Dubrovnika „Libertas,
 12. Udruga studenata grada Novske
 13. Udruga studenata grada Splita
 14. Udruga studenata imotske krajine
 15. Udruga studenata Međimurja
 16. Udruga studenata Vukovarsko-srijemske županije
 17. Udruga zadarskih studenata
 18. UŠR podravskih studenata
 19. Zagrebački klub livanjskih studenata
 20. Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore
 21. Zavičajna udruga Vukovarsko-srijemskih studenata
 22. Zavičajni klub hercegovačkih studenata
 23. Udruga zagorskih studenata

LO