III lička olimpijada u Svetom Roku

1

Sljedeći vikend, točnije u subotu održava se III lička olimpijada u Svetom Roku. Pripreme su u tijeku, ne sumnjamo u odličnu oganizaciju, koja je svake godine sve bolja i bolja.

Svečano otvorenje Olimpijade je u 14.00. Biti će tu puno sportskih nadmetanja, puno ekipa koje će dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat. Osim potezanja konopa u muškoj kategoriji, ove godine će po prvi puta biti i potezanje konopa u ženskoj kategoriji. Uz Smiljan i Karlobag, doći će još Bilje i Dubrava. U muškoj kategoriji će biti veća konkurencija i puno više ekipa. Ipak najviše šansi za dobar plasman imaju domaća ekipa Sveto Brdo, prošlogodišnji pobjednik, Pridraga i Darda. Uz potezanje konopa, biti će tu još i natjecanje u potezanju klička, bacanje kamena s ramena, skok s mjesta u dalj i borba na gredi. Nakon završetka natjecanja organizatori će proglasiti najbolje i uručiti im zaslužene nagrade.

Cilj olimpijade je očuvanje tradicije i podsjećanje na stara sportska natjecanja koja su se nekada održavala u ovim krajevima. Zato, dođite u što većem broju, podržite ovu hvale vrijednu manifestaciju i podržite svoje favorite.

Medijski pokrovitelji olimpijade su: hrvatski radio Gospić, hrvatski radio Otočac i portal Lika online.

T.J.