Informativna radionica u ŽK Otočac

0

U Županijskoj Komori  Otočac 12. listopada 2010. s početkom u 12,00 sati održana je  informativna radionica namijenjena poduzetnicima na području Ličko-senjske županije, a vodili su  je predstavnici Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog društva – Regionalni ured Rijeka.

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, koji je stupio na snagu 1. srpnja 2010. godine, najznačajnija izmjena vezana uz dobrovoljnu mirovinsku štednju odnosi se na uvođenje poreznih olakšica za poslodavce koji uplaćuju dobrovoljnu mirovinsku štednju svojim zaposlenicima, što je značajan korak u cilju afirmacije dobrovoljne mirovinske štednje.

Oglas

Tema informativne radionice povezana je upravo uz nove mjere Vlade RH koja pokušava učiniti korist i dati olakšice svim poslodavcima, a poboljšati mirovine zaposlenicima te ih i na taj način potaknuti na bolju produktivnost dok su radno aktivni. Poslodavci imaju mogućnost uplate doprinosa na osobne račune svojih zaposlenika te tako cijeli iznos pravdati kao porezno priznat trošak odnosno izdatak, a radnik pritom ima pravo na državni poticaj (25 posto) i prinos fonda (2009. oko 12,60 posto).

Raiffeisen grupa jedina u Hrvatskoj omogućuje cjelovitu uslugu unutar mirovinskog sustava. Jedini u Hrvatskoj isplaćuju mirovine članovima svih obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova (Raiffeisen, Erste, AZ i Croatia) te isplaćuju mirovine temeljem izravnih uplata fizičkih osoba ili poslodavaca (dokup mirovine) kroz Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo (RMOD).

Felix