Internet-lopovi preveslali dvojicu Otočana

0

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće, jedan pronalazak minskoeksplozivnih sredstava i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dvojica su Otočana, 35-godišnjak i 25-godišnjak, na jednom internetskom oglasniku objavili prodaju optika za puške, na koje su se javile za sada nepoznate osobe. Od Otočana su zatražile preslike bankovnih kartica, što su oštećeni i učinili. Umjesto uplata, dogodila se „isplata“ jer su lopovi s njihovih računa u više navrata podigli oko 9 tisuća kuna. Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Tri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Korenice.

U selu Visuću, općina Udbina, mještanin je na livadi pronašao dvije minobacačke mine, zaostale iz Domovinskog rata. Postupio je pravilno: nazvao je Policiju pa je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo mine i pohranio u skladište do uništenja.

L. O.