Iza Grada Otočca je jedna vrlo teška godina

U duhu novinarske tradicije uputili smo nekoliko pitanja gradonačelnicima i načelnicima općina kako bismo sublimirali godinu koja je na izmaku. Gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac prvi se javio s odgovorima.

-Kakvom biste ocijenili godinu koja je iza nas?

Nastavak ispod oglasa

-U četiri moja mandata kao Gradonačelnik Grada Otočca 2020. godinu mogu ocijeniti kao jednu od najlošijih godina. Najlošiju zato što grad Otočac  nije imao  zakonito donesen proračun te smo cijelu godinu donosili Odluke o nužnim prihodima i izdacima i nismo mogli  ostvarivati nove projekte koji su bili  isprojektirani. Mogli smo raditi samo ono što je bilo ranije ugovoreno ili projekte za koje smo dobili sredstva iz EU fondova. Stvar je još više zakomplicirala  Covid-19 te smo se najviše bavili problemima Stožera civilne zaštite i kako osigurati normalan život građana.

-Koji projekt bi izdvojili kao krucijalno važan za Otočac?

-Od projekata koje smo mogli raditi je završetak izgradnje Dječjeg vrtića za koji očekujemo ishodovanje uporabne dozvole. Također priveli smo kraju izgradnju ulice Kralja Tomislava i obnovu društvenog doma u Prozoru.

Osim Covida -19 najveća zapreka u našem radu je što Grad nije imao cijelu godinu proračuna, što je jedinstven slučaj u cijeloj Hrvatskoj, jer je proračun bio nezakonit i Visoki upravni sud ga je proglasio nevažećim.

-Planovi za 2021. godinu?

-U narednom periodu nastojat ćemo započeti sa Aglomeracijom grada Otočca, brojnim projektima iz vodoopskrbe i odvodnje, širokopojasnim internetom, novim geodetskim izmjerama i drugim projektima za koje postoji izrađena projektna dokumentacija kao i na uređenju grada Otočca i zaštiti  okoliša.

Općenito, ulagali smo mnogo truda da zadovoljimo interese naših građana, a oni će svoje reći na skorim lokalnim izborima, zaključio je gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac.

M.S.