Izgorio kamion nakon sudara sa osobnim automobilom

0

Kod mjesta Gradina Korenička, u Općini Plitvička jezera u utorak navečer došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovali osobni automobil Opel Adam u vlasništvu Renta cara u kojem su se nalazile dvije nizozemske državljanke te kamion tvrtke „Ricardo“.
Iako još uvijek po neslužbenim podatcima, pretpostavlja se da je nizozemska vozačica uslijed pretjecanja kamiona izgubila nadzor nad vozilo i zabila se automobilom u rezervoar kamiona.
Uslijed snažnog udarca „Opel Adam“ odbačen je sa ceste dok je kamion zahvatila vatrena buktinja.
Unatoč brzoj intervenciji vatrogasnih službi iz obližnje Korenice, kamion je u potpunosti izgorio. Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom kamiona trajala je više od dva sata jer je kamion prevozio plastičnu ambalažu koju je bilo teško ugasiti i plamteću buktinju staviti pod kontrolu.
Svi oni koji su se našli na toj cestovnoj dionici, odnosno koji su se uputili starom Plitvičkom cestom u pravcu mora bili su zaustavljeni, odnosno preusmjereni na alternativni putni pravac Bunić – Debelo Brdo. Uklanjanje izgorjelog kamiona uz specijalnih vozila auto vuče „Lončar“ potrajalo je do 01,00 sati iza pola noći.
Vozač kamiona i vozačice kolima hitne pomoći prevezene su u Opću bolnicu Gospić.
Dražen Prša