Izložba fotografija Foto kluba Pag

U petak 17. prosinca, u organizaciji Grada Novalje i Centra za kulturu Grada Novalje, u Gradskom muzeju u Novalji otvorena je izložba fotografija Foto kluba ”Pag” i njihovih gostiju pod nazivom “Ćutin otok svoj…”.
Unatoč sniježnom vremenu, neobičnom za Novalju, na otvaranju se je okupio veliki broj zaljubljenika u fotografiju.
Članove Foto klupa iz Paga te njihove goste pozdravila je ravnateljica Gradskog muzeja Novalja Vesna Denona, prof. a izložbu je otvorio gradonačelnik Novalje Ivan Dabo koji je naglasio: ”Sretan sam da mogu pozdraviti paške fotoamatere koji su s ljubavlju poslikali prelijepe motive našeg otoka. To mogu samo zaljubljenici u ovaj naš otok”.
O samoj izložbi govorio je Aldo Meštrović, predsjednik Foto kluba ”Pag”. ”Ponekad smo išli na skrovita mjesta i pronalazili oku zanimljive detalje, a ponekad su to bili dijelovi našeg otoka pokraj kojih svakodnevno prolazimo i koje, u svojoj užurbanoj svakodnevnici i navici da su uvijek tu i ne primjećujemo, rekao je Meštrović i zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.
Posebnost izložbe je što je svaka fotografija upotpunjena i stihovima otočkih pjesnika i zaljubljenika u pisanu riječ: Andrijane Škunca, Ivana Daba Đona, Eli Kralj, Ante Tičića, Branka Barbira, Vlaste Juretić i Miljenka Manđe.
Članovi Foto klupa ”Pag” koji su izložili svoje fotografije su: Aldo Meštrović, Vesna Karavanić, Radivoj Pastorčić, Ana Škoda, Damir Fabijanić, Vesna Fabijanić, Jure Orlić, Nataša Vučić Tomljanović, Nikola Maržić, Rosana Fabijanić, Elvis Šmit i Vedrana Dragičević.
Gosti koji su izložili svoje fotografije su: Vesna Denona, Teofil Dabo, Aleksandar Saša Tomulić i Anton Dabo Kirin.Otvorenje je završilo ugodnim druženjem na domjenku kojeg je priredio organizator.
Izložba je otvorena do 6. siječnja 2011. g.

M.Š.

Nastavak ispod oglasa