Izložba ‘Pronađeni pejzaži’ Željka Kranjčevića Wintera: Novi pogled na otočki krajolik u Muzeju Gacke

0

“Izložba fotografija Željka Kranjčevića Wintera – Pronađeni pejzaži” bit će otvorena 8. prosinca 2023. godine u Muzeju Gacke, Otočac. Ovaj događaj je posebno značajan jer predstavlja drugu samostalnu izložbu Željka Kranjčevića Wintera, akademskog umjetnika iz Otočca koji trenutno živi i radi u Rijeci. Autor je poznat po svom sudjelovanju na likovnim kolonijama “Likom GACKE” te prethodnoj samostalnoj izložbi “Zagrljaji”. Ovaj put, Kranjčević Winter će se publici predstaviti kroz medij fotografije, fokusirajući se na lokalni pejzaž koji je pronašao u neočekivanim predmetima – slojevima boje i laka na drvenim površinama.

Izložba nudi jedinstveni pogled na svakodnevne predmete transformirane u umjetnička djela, pri čemu ulomci stola postaju canvas za prikaz pejzaža. Otvorenje izložbe bit će upotpunjeno glazbenom pratnjom, s nagrađivanim gitaristom Darkom Jurkovićem Čarlijem na gitari i Ivanom Valušekom na sitaru.

Oglas

Organizirana u sklopu ciklusa “Likovni umjetnici u Muzeju”, koji se odvija od 2015. godine, ova izložba ističe radove umjetnika iz Ličko-senjske županije, uključujući i gostujuće amaterske i akademske umjetnike. Financijsku potporu pružaju Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Otočac. Posjetitelji će moći uživati u izložbi sve do 12. siječnja 2024. godine.

L.O.