Jadranka Kosor: HDZ se ne boji procesa i iz njega će izaći kao čvrsta stranka

25

Istraga u slučaju crnih fondova proširena je i na Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pravnu osobu, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor istaknuvši kako se HDZ ne boji procesa i da su svi članovi stranke i predsjedništva stranke spremni dati iskaze o tome kako se stranka financirala.

Premjerka Kosor ističe da će HDZ iz tog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije, što je “jedan od temelja rada vlade”. Uspješna borba protiv korupcije bila je jedan od razloga zašto smo završili pregovore, ustvrdila je predsjednica Kosor, dodavši da mnogi žele da se to pretvori u prah i pepeo. To im nećemo dozvoliti i od te borbe nećemo odustati, poručila je predsjednica Hrvatske demokratske zajednice.

Predsjednica Kosor je najavila i da će tražiti ostale istrage, pitati za mnoge druge afere kao što su tajni račun SDP-a u Austriji, slučaj Čačić, riječke tržnice, afere Sisačko-moslavačke županije, veliku aferu vezanu za ceste, upitavši se zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne te zašto i odakle cure informacije. „Jednako kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestati tražiti odgovore na ta pitanja, curenja informacija su kaznena djela i za to će netko odgovarati“, ističe predsjednica Kosor.

Ivan Jarnjak, potpredsjednik HDZ-a, rekao je da još nije dobio potvrdu da se protiv njega provodi istraga, no da će se svakako odazvati na razgovor s USKOK-om. Kroz taj razgovor otklonit ću sve što mi se stavlja na teret, a time i HDZ-u, te na taj način razriješiti taj problem, dodao je.

hj/h