Je li Slobodna Lika izgubila kompas?

Ponovno smo svjedoci sveg licemjerstva s primjesama mržnje u pisanju  Željka Popovića i Slobodne Like. Povodom novih objeda na ne samo Darka Milinovića već sada i na njegovu obitelj, pokušali smo ga kontaktirati radi toga, no međutim, nismo ga uspjeli dobiti. Dokle seže senzacionalističko pisanje govori i činjenica u najavi dana na spomenutom portalu da je Milinović zajedno sa kućom u Gospiću gradio i kuću na Viru.  Novinarska znatiželja ponukala nas je da provjerimo ove tvrdnje javnog medija, a svemogući Internet nam je dao  sve činjenice.

   Evo što smo doznali:

Nastavak ispod oglasa

  Kuća za odmor na Viru nije u vlasništvu Darka Milinovića već njegovog oca koji ju je počeo graditi 2001. godine, dakle prije gotovo 14 godina, odnosno puno prije nego što se Milinović vinuo u visoke političke vode. Dakle, sasvim suprotno tvrdnjama Ž. Popovića. Popović se na ovakav način ponaša mazohistički prema sebi, samo je problem što  očito sam to ne prepoznaje. Zbog toga su najavljene su i nove tužbe u kojima će se, kako se tvrdi, ići do kraja, a sudu istinite  činjenice neće biti teško utvrditi. Javnost se  sve učestalije pita  boji li se Popović moguće najavljene tužbe Milinovića pa na taj način gubeći svaki razum pokušava dodatno pritisnuti, a neki bi rekli reketariti Milinovića.

Ne uviđajući činjenice da svojim pisanjem škodi  sam sebi, vidimo i zadnji pokušaj Popovića hvaleći čak i Grad Gospić kao financijski najstabilniji, a do jučer smo svjedoci masakriranju Petra Krmpotića i Grada Gospića kroz njegov portal. Sramno pisanje ovog portala ogleda se i u odnosu prema Gradu Senju gdje su Popovićeve najniže strasti došle do izražaja spominjući nešto što stvarno profesionalno pero novinara ne bi trebalo pisati. Isto je i s Općinom  Plitvička jezera. Pokušava li Popović na taj način da sada najednom  hvali sve i svakoga omekšati svjedočenja nekih svjedoka koje je Milinović najavio u eventualnom sudskom procesu? Popović bi bio puno vjerodostojniji kada piše o stanovima da pored pročelnika i Petra Krmpotića zapita, kada se već bavi s tim, za još  neke stanove koji su kupovani pa prodavani, da zapita neke s kojima je šurovao ili šuruje, imaju li oni čiste račune kod gradnje svojih kuća, kao što je Porezna utvrdila u slučaju Darka Milinovića. Znamo da će i ovaj članak ponukati Popovića da još više pokuša diskreditirati Milinovića, ali Milinović je javna osoba i to je njegov „teret“.

    Nadalje, zanimljiv je tajming dvotjednog napada na Milinovića kada je uzvratio Popoviću, ako može Popović za  njega, onda može i on za Popovića zatražiti da Porezna ispita porijeklo njegove imovine, poslovanje Slobodne Like, ugovore s novinarima, tko mu je obnavljao  kuću i još neke pojedinosti koje Milinović, kako kaže, drži sada za sebe, jer i Popović je, kao i Milinović javna osoba o kojoj se mora sve znati.  Pitanje je samo što će biti kada se Popović pritisnut sve učestalijim tužbama nađe sam „na vjetrometini“, kada mu sadašnji sufleri i informatori okrenu leđa?

      I na kraju, imamo jednu ekskluzivu koju ne želimo objaviti prije nego što je provjerimo, kako se ne bi svrstali u isti koš sa Slobodnom Likom prepoznatljivoj po lažnim senzacija.

L. O.