„Jesen u Lici“ mogla bi biti najbolja do sada!

1

Ovogodišnja priredba  „Jesen  u Lici“ održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Čulo se to, između ostaloga, na današnjoj konferenciji za novinare održane u Gospićkom KIC-u. Govoreći o  detaljima 17. po redu  tradicijske manifestacije „Jesen u Lici“ pročelnica Odjela za gospodarstvo ličko-senjske županije Ana Rukavina Stilinović naglasila je obilje sadržaja, pri čemu će se ponoviti ranija praksa uvođenja novih detalja.

Ana Rukavina Stilinović
Ana Rukavina Stilinović

-Kako smo već najavili u sklopu ovogodišnje priredbe održat će se 1. listopada besplatne edukacijske radionice pod nazivom „Novi uzlet Gospića“ koje ćemo na inicijativu Poslovnog dnevnika hr  organizirati u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Program izložbe je raznolik, a svečano će se otvoriti u petak, 2. listopada u 11 sati, a bit će otvorena svakoga dana od 10 do 19 sati. U sklopu izložbe organizirat će se i Sajam poslova u suradnji s HZZ-Područnom službom Gospić. Trena najaviti održavanje 6. po redu  izložbe ovaca, zatim izložbu „Šuma okom šumara“ koju ćemo moći pogledati u zgradi Uprave šuma Gospić. Drugoga dana izložbe proglasit ćemo pobjednike  u kategoriji sireva, rakija i meda. Novost je i da ćemo ove godine organizirati izbor miss ličko-senjske županije koja će se natjecati na izboru za Miss Hrvatske, rekla je Ana Rukavina Stilinović koja je potom detaljno opisala program ovogodišnje priredbe koja bi sudeći po obimu i raznolikosti sadržaja mogla biti najbolja do sada. Ovim se tvrdnjama pridružio i direktor LIRE Drago Vlainić.

Drago Vlainić
Drago Vlainić

-Jesen u Lici odavno je priskrbila epitet najkvalitetnije sajamske izložbe ove vrste u cijeloj regiji. To nije tvrdnja nas organizatora, nego je riječ o pohvalama koje nam svake godine upućuju izlagači i poslovni partneri. Do danas smo zaprimili prijave više od 160 izlagača iz Ličko-senjske županije, cijele Hrvatske i nekih država ove regije, poput Madžarske i Srbije. Očekujemo podjednak broj štandova kao lani, odnosno oko 270 izlagača. Cilj nam je zadržati kvalitetu izloženoga  i općenito sadržaja jer se pridržavamo pravila po kojem je riječ o izložbi tradicijskih delicija, uporabnih predmeta i ostaloga načinjenog od prirodnih sastojaka i na tradicijski način. Limitirani smo sa prostorom i brojem štandova pa prednost dajemo kvaliteti, istaknuo je Drago Vlainić. U ime Grada Gospića,  kao suorganizatora i domaćina priredbe, govorila zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić koja je istaknula kako će Grad Gospić i ovoga puta učiniti sve što je u njegovoj moći da se iskaže kao dobar domaćin, kao što se događalo i svih ovih godina. Budući će se  u sklopu ovogodišnje priredbe organizirati radionica pod nazivom „Novi uzlet Gospića“, u ime pokretača ove ideje, Poslovnog dnevnika HR, govorio je zamjenik glavnog urednika Vladimir Nišević.  Naglasio detalje ovoga projekta započetog prošle godine  koji je obuhvatio 14 gradova u RH, a realizira se u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta.
L.O./D. P.