Još jedan blagdan demokracije

0

GOSPIĆ – Otvaranjem biračkih mjesta u Hrvatskoj je jutros od 7 sati započeo još jedan „blagdan demokracije“, kako nazivamo demokratske izbore. Prema prvim saznanjima terenskih ekipa portala „Lika-Online“ u dopodnevnim je satima glasovao veći broj građana, a kao i za svakih izbora na birališta su prvi pohitali umirovljenici koji su uz svoje jutarnje rituale danas odradili i svoju građansku dužnost. Prema izjavama predsjednika biračkih odbora u Perušiću, Ličkom Osiku i na više mjesta u Gospiću izbori teku bez incidenata, birački su popisi usklađeni s mjestima prebivališta građana, a do slanja ovog izvješća nije bilo prigovora DIP-u da je došlo do bilo kakvog remećenja odredbi o izbornoj šutnji.

   Prvi čovjek županijskog HDZ-a i zamjenik predsjednice stranke dr. Darko Milinović na izbore je ovoga puta izašao s cjelokupnom obitelji. Petero je Milinovića glasovalo  u Pučkom otvorenom učilištu gdje je  dr. Milinović, kandidat na listi HDZ-a  za IX. Izbornu jedinicu, novinarima dao kraću izjavu.

Oglas

– Danas je važan  dan za hrvatsku demokraciju jer se biraju članovi  novog saziva hrvatskog parlamenta. Ovdje sam sa svojom užom obitelji, kao i s roditeljima, sestrom i nećakom kako bih iskoristio tu mogućnost i blagodat slobodnog glasovanja. Kada se budu znali rezultati ovih izbora bit ćete upoznati sa svim detaljima. Hvala vam što ste  i vi novinari danas ovdje, kazao je dr. Milinović.

  Kao i prijašnjih godina neke političke stranke sa srpskim predznakom organizirale su dovoz svojega glasačkog tijela iz Srbije. Neslužbeno doznajemo da je samo u Ličko-senjsku županiju iz Srbije jučer i danas stiglo30-ak autobusa punih putnika kako  bi iskoristili  biračko pravo što ga omogućuje dvojno državljanstvo. Narednih će se dana znati više o detaljima poput onih tko je sve to organizirao i financirao jer prema grubim procjenama u Hrvatsku će ovih dana glasače dovesti više od 500 autobusa i kombija, što je svakako vrlo velika financijska stavka.

                                                                                         M. S.