Još jedna humanitarna akcija u Lovincu

Dječji vrtić Mali medo, u suradnji s Kulturno-informativnim centrom Lovinac, Općinom Lovinac i Osnovnom školom “Milan Sekulić” poziva svoje sugrađane da se uključe u veliku i hvalevrijednu humanitarnu akciju pod nazivom “Plastične čepove za skupe lijekove”.

Humanitarna akcija traje od danas pa sve do 15. veljače 2024., Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, kada će se svi prikupljeni čepovi odvesti u „Čistoću“ Zadar koja u dogovoru s UOLL (Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma) čepove dostavlja u središte njihove udruge u Čakovcu. Cilj njihovog projekta je ekološki osvijestiti građane na odlaganje i odvajanje otpada, ali je važnije na ovaj način pomoći bolesnima i potrebitima.

Nastavak ispod oglasa

U obzir dolaze plastični čepovi svih vrsta ambalaža: sokovi, voda, ulje, deterdženti, omekšivači, šamponi, sapuni, gelovi, kreme, bočice, sirevi, jogurti… Svi koji nose i plastične boce na odlaganje napomena kako se boce primaju i bez čepova tako da se slobodno svi uključite u akciju. Sakupljene čepove možete ostaviti u Lovincu na tri lokacije: Dječji vrtić Mali medo, KIC Lovinac i Osnovna škola “Milan Sekulić”. Organizatori ove akcije se unaprijed zahvaljuju, s nadom velikom odazivu i pomoći i da će se 15. veljače iz Lovinca morati s kamionom ići za Zadar.

L. O.