Još jedna obrtnička stipendija učenicima

0
Upravni odbor
Upravni odbor

GOSPIĆ-Nakon ljetne stanke Upravni odbor UO Gospić pod predsjedavanjem Marka Sokolića raspravljao je o desetak točaka dnevnog reda. Među njima prihvaćen je prijedlog Pravilnika o osnivanju udruženja obrtnika Hrvatske obrtničke komore uz primjedbu da u Ličko senjskoj županiji, odnosno području posebne državne skrbi za osnivanje Udruženja umjesto 700 treba minimalno 150 obrtnika. Razgovaralo se i o Jeseni u Lici te sudjelovanju obrtnika kao i pozdravljanju odluke da se manifestacija premjesti na glavni gradski trg i šetnicu gdje je znatan i broj obrtničkih radnji koje do sada nisu imale previše koristi od Jeseni u Lici. Odlučeno je da se posjeti obrtnički sajmu u Križevcima početkom mjeseca studenoga na kojemu se očekuje tristotinjak izlagača..

         Upravni odbor je upoznat s odgovorima Policijske uprave Ličko senjske, Centra za vozila Hrvatske, Hrvatske obrtničke komore, Prometne inspekcije i drugih nakon prijave Sekcije prijevoznika vezane uz zlouporabe prijevoza za vlastite potrebe od strane fizičkih osoba koje uslugu protuzakonito naplaćuju.

         Članovi Upravnog odbora upoznati su i s programom SMS obrtnik, bazom podataka i olakšicama u budućem radu tajništva.

            Upravni odbor je donio odluku o stipendiranju jednog učenika prvog razreda srednje škole deficitarnog zanimanja za kojega će sukladno potpisanom ugovoru Ličko senjska županija mjesečno osigurati 600 kuna. Nakon ugovora s resornim ministarstvom i stipendiranja s 500 kuna, ovo je druga stipendija koju su obrtnici uspjeli osigurati učenicima koji se školuju za jedno od deficitarnih zanimanja.

UO