Josip Orešković novi predsjednik GO HNS-a Otočac

5

Kako je predsjedništvo Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati raspustilo podružnicu HNS-a Otočac i imenovalo povjerenika Milana Kolaka iz Perušića zbog niza nepravilnosti u radu i neizvršavanja zapovjedi iz središnjice isti je imao zadaću organizirati i provesti unutarstranačke izbore u ovoj HNS-ovoj podružnici.

Jučer, navečer održana je izborna Skupština na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran Josip Orešković iz Ličkog Lešća, a dopredsjednici su Ivan Čop iz Ličkog Lešća i Milan Brajković iz Prozora, dok su članovi predsjedništva Stjepan Sarkotić iz Sinca i Željko Kraljić iz Ličkog Lešća, a za tajnika je izabran Zvonimir Kranjčević.

Na izbornoj Skupštini bio je prisutan i županijski predsjednik HNS-LD Stipe Ćaćić koji je s zadovoljstvom istaknuo da večerašnja Skupština je završni čin na čemu se radi skoro dva mjeseca, bili smo prisiljeni na izbor novog čelništva HNS-a za Otočac i smatram da je HNS dobio kvalitetne ljude.

Novi predsjednik GO HNS-a Otočac Josip Orešković zvani „Tigar“ je kazao s večerašnjim izborom novih članova ponovno je pokrenuta podružnica HNS-a u Otočcu. Imali smo jedan od najboljih rezultata u RH, 20% godine 2001. na izborima. Nadam se da ćemo biti na pripomoć razvoju Grada Otočca uvođenjem novih ideja. Za parlamentarne izbore kasno smo osnovani ali smatram da ćemo pobijediti na državnoj razini, a za lokalne ćemo poraditi da i dalje u Gradu imamo dva do tri vijećnika.

( B.B. )