Kakav interes se valja u pozadini: Starčević do jučer optuživao Milinovića za “nezakonite radnje”, sad ga hvali

0

Da politika u Gospiću nikada ne prestaje iznenađivati znali smo i ranije, ali najnoviji politički saltomortale i savezništvo između Karla Starčevića i Darka Milinovića nismo mogli zamisliti ni u najluđim snovima.

Karlo Starčević, čija je odluka o povlačenju prijedloga proračuna izazvala prijevremene izbore, iznenada se našao u središtu pažnje, ne samo kao katalizator političke krize, već i kao neočekivani zagovornik svog najvećeg protivnika, Darka Milinovića.

Starčević je, iako ne direktno sudjelovao u izbornoj utrci, formalno podržao kandidate HSP-a, Danijela Tušaka i Mariju Ćaćić. Međutim, u Donjem Pazarištu, gdje njegova obitelj glasa, a gdje posjeduje i tvornicu s brojnim radnicima, Tušak i Ćaćić su osvojili samo 8 glasova. Ovaj rezultat potiče sumnje u autentičnost Starčevićeve podrške Tušaku i Ćaćić, sugerirajući mogućnost da je već tada bilo naznaka političkog manevra koji će rezultirati njegovom podrškom Milinoviću.

Raniji međusobni sukobi između Starčevića i Milinovića bili su oštri i javni. Starčević je u medijima često iznosio teške optužbe protiv Milinovića, govoreći za 7Dnevno o “prljavim poslovima”, za Nacional kako Milinović potiče “nezakonite rabote” s ciljem njegovog uništenja. S druge strane, Milinović je odgovorio s jednakom mjerom žestine. U jednom intervjuu, odgovarajući na Starčevićeve optužbe, Milinović je rekao: „Iz higijenskih razloga to se ne može komentirati, ali na nekoliko trenutaka se moram spustiti na razinu Karla Starčevića te neka mi čitatelji ne zamjere. Prije nekoliko mjeseci dobio sam anonimno pismo iz Njemačke u kojem piše da je Karlo Starčević cinkao Hrvate u Njemačkoj i radio za UDBU te sada zbog toga ima određenih psihičkih problema…”

Ove oštre izmjene optužbi i uvreda bacaju dodatnu sjenu na već kontroverzni savez između Starčevića i Milinovića, čineći ga teško objašnjivim. Građani Gospića s pravom se pitaju o pravim motivima koji stoje iza ovog neočekivanog zbližavanja. Je li Starčević, čiji su prethodni mandati prošli bez značajnih dostignuća za Gospić, s “figom u džepu” zapravo podržavao HSP-ove kandidate koji su na izborima podbacili? Ovo pitanje otvara sumnju je li njegova podrška bila iskrena ili je sve dio političkog manevra vođenog skrivenim interesima.

U nastavku donosimo manji dio tekstova iz različitih medija koji ilustriraju kako su se dojučerašnji najveći politički protivnici u povijesti Like gotovo svakodnevno obraćali jedan drugome…

L.O.

Starčević: Darko Milinović želi uništiti moju pivovaru

Milinović o Starčeviću: ‘Ličko-senjska županija je bila njegov talac. Ako ima morala, dat će ostavku’

7dnevno.hr: Karlo Starčević otkriva sve prljave poslove Darka Milinovića

Milinović: “Sramotno je kada javne osobe imaju razinu komunikacije kao Karlo Starčević”

Karlo Starčević je bio doušnik UDBA-e