KARAMARKO: „ Kampanja je prljava, ružna i monstruozna „

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko boravio je danas u Otočcu kojom prilikom se u Gackom pučkom otvorenom učilištu susreo sa izaslanicima HDZ-a za Sabor stranke iz Grada Otočca. Karamarkovom predstavljanju programa predhodila je tiskovna konferencija na kojoj je istaknuo da je kampanja  prljava, ružna i monstruozna te da ne služi na čast nikome   Za predstavljanje svojeg programa u Gradu Gospiću Karamarko neće imati vremena, jer kako je kazao planovi i programi zacrtani su unaprijed tako da, na žalost ovaj put Gospić će morati izostati.

Karamarko je posebno naglasio da bez obzira za koga će ljudi glasati i bez obzira tko će pobijediti, imperativno je da stranka ostane jedinstvena.
– „ u Otočac nisam došao prikupljati glasove, već predstaviti svoj program koji je itekako različit od programa drugih predsjedničkih kandidata. Na ljudima je da odluče“_ kazao je Karamarko.

Nastavak ispod oglasa

Na novinarski upit da li je postojao ultimatum EU da se krene u borbu protiv korupcije, Tomislav Karamarko je kazao: „ mi smo morali zadodovoljiti kriterije za poglavlje 23. i 24., ultimatum sigurno nije postojao, već se naprosto podrazumjevalo da će mo se početi boriti protiv korupcije, tako da kad neko govori o nekim ultimatumima, to naprosto ne odgovara istini.

Karamarko je na novonarsko pitanje – da li su institucije istraživale poslovanje tvrtke „Soboli“ istaknuo da:
– „ institucije države istraživale su tvrtku „Soboli“, i ta se priča povlači 5-6 godina i cijelo se vrijeme pokušava mene diskreditirati kroz tu priču. Tri mjeseca je trajalo istraživanje USKOK-a i prošle godine u mjesecu rujnu je kaznena prijava izvjesnog gospodina Podumnjaka odbačena“ – ustvrdio je Karamarko.
U maloj sali Gackog pučkog učilišta moglo se raspoznati i lice Mladena Pavića bivšeg glasnogovornika Vlade RH, za kojega je Karamarko ustvrdio da će on biti, zbog svoje sposobnosti, itekako angažiran u budućim poslovima.

Ono što je novinare ali i širu javnost zanimalo ponajviše, je i podatak da se gradonačelnik Otočca ujedno i zamjenik predsjednika GO HDZ-a Otočca Mario Barković, prvi, otvoreno priklonio Tomislavu Karamarku, stoga je bilo i neizbježno pitanje da li je izvijestio predsjednika ŽO HDZ-a Ličko senjske županije Darka Milinovića o svojem opredjeljenju i priklanjanju Karamarku.
– „ svi u Lici znaju da sam podržao Tomislava Karamarka, i to upravo zbog njegovog programa i njegove vizije HDZ-a. O svojoj odluci i stavu izvijestio sam telefonski Darka Milinovića, na što je on rekao da imam pravo na svoj stav i mišljenje. Kako je to na njega djelovalo, morate ga sami pitati“ – kazao je Mario Barković.

Dražen Prša