Karamarko: „Glavna karakteristika dosadašnje vlasti je kontinuitet u laganju“

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko danas je u pratnji kandidata sa liste Domoljubne koalicije posjetio Grad Otočac. On se sa najužim stranačkim timom, te vodećim ljudima Ličko senjskog HDZ-a Darkom Milinovićem, Milanom Kolićem, Milanom Jurkovićem i Branislavom Šutićem poklonio se kod Spomenika hrvatskim braniteljima, položivši vijenac i zapalivši svijeće. Građani Otočca i predstavnici koalicijskih partnera kratko su se družili s vodstvom HDZ-a a potom je druženje nastavljeno motivacijskim govorom u Gackom pučkom otvorenom učilištu. Prvi je čovijek HDZ-a Tomislav Karamarko sa svojim timom razgledao i spomen sobu iz Domovinskog rata u “Muzeju Gacka”.
Nazočne je pozdravio predsjednik GO HDZ-a Branislav Šutić koji je kazao da u Otočcu HDZ trenutno nema vlast, ali da se i danas pokazuje da Otočac nije izgubio povjerenje u HDZ. Istaknuo je da nada umire zadnja, a ta nada i budućnost je HDZ. Grad Otočac je nekada bio grad gospodarstva, kulture, bio je to grad koji je imao dušu i budućnost, no problem je što su neke institucije otišle iz grada. U razgovoru sa predsjednikom Karamarkom i Milinovićem zaključili smo da HDZ ponovno preuzima odgovornost za Hrvatsku i da će HDZ na čelu sa predsjednikom naše buduće Vlade Tomislavom Karamarkom vratiti neke institucije u naš grad. Ono što čini razliku između HDZ-a i SDP-a je razvoj gospodarstva, razlika između Karamarka i Milanovića je takva da, Milanović u svom mandatu uopće nije bio u Otočcu dok je naš predsjednik i danas ovdje a dolazit će i poslije. Razlika između njih je i u tome što naš predsjednik nudi prosperitet, jedinstvo, zajedništvo i budućnost a Zoran Milanović propast i gubljenje identiteta za koji su se branitelji borili, kazao je Branislav Šutić.
Hrvatska je na nogama, a kad je Hrvatska na nogama onda Lika gori, svi smo na nogama i čekamo taj 8. studenoga kada ćemo reći ovoj anacionalnoj, antihrvatskoj Vladi doviđenja, energičan je bio u obraćanju nazočnima predsjednik ŽO HDZ Darko Milinović.
„Prvi predsjednik HDZ-a Franjo Tuđman je bio u Otočcu, i nakon njega i Tomislav Karamarko došao je u Otočac. Na taj način je došao zahvaliti za sve ono što je Otočac pružio u Domovinskom ratu. Ono što karakterizira istinskog HDZ-ovca je upravo pokazatelj ovih dana, kada je najteže tada se HDZ budi. 91. pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i danas, Hrvatskoj ništa lakše nije jer je ona gotovo na koljenima. Nije skroz na koljenima jer ima HDZ i Domoljubnu koaliciju, jer ima one ljude koji će stvarati i voditi brigu i o ovim mjestima kao što je Gospić, Otočac, Knin, ili Zadar. Upravo u Otočcu gdje nismo na izvršnoj vlasti obećavamo da ćemo imati jedan od najboljih izbornih rezultata. Lika u 20 godina nikada nije podbacila, Otočac nikada na parlamentarnim izborima nije podbacio i zato ćemo Hrvatice i Hrvati pobijediti. Lika će biti jedan mali kotačić u pobjedi HDZ-a na čelu sa novim premijerom Tomislavom Karamarkom. Ako vas srce vodi na izbore, a vodi vas, onda se zna da ćemo zaokružiti HDZ i koalicijske partnere, Domoljubnu Hrvatsku“ – kazao je Darko Milinović.
O povijesnim procesima i povijesnim zadaćama HDZ govorio je predsjednik Tomislav Karamarko istaknuvši značaj ovih izbora, usporedivši ih sa prvim demokratskim izborima. Stava je da pred HDZ-om stoji nova povijesna zadaća, sprječavanje lijeve vlasti u ostvarivanju njihovih nauma jer sve nastoje dezavuirati, destruirati kako bi doveli u pitanje sve ono što je stvoreno 90.-tih godina. Dovode u pitanje vrijednosti jedne povijesne i grandiozne osobnosti dr. Tuđmana, branitelja, invalida, a najnovije njihove „jake“ riječi koje puno govore su, kad kažu da je Hrvatska slučajna država, da su se za Hrvatsku borili samo neškolovani i siromašni, kazao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko
„Hrvatsku su zadužili u 3,5 godine za 100.000 milijardi kn, ugasili su 100.000 radnih mjesta, 320.000 blokiranih je, riječ je o brojnim obiteljima, riječ je u stvari o 700 – 800 tisuća ljudi. Ova vlast laže, njihova je glavna karakteristika u ove četiri godine kontinuitet laganja. Počeli su glumiti domoljube, što reći na njihovo vikanje, skandiranje Hrvatska.. Hrvatska… , njihovo mahanje zastavama, da li ste ikada mene čuli, ili nekog od nas da za govornicom lupamo šakama po stolu u vičemo Hrvatska.. Hrvatska.., ma nije mi to potrebno jer ta Hrvatska, ta hrvatska zastava i taj grb su mom srcu i to su mi moj dida i moj ćaća usadili. Angažirali su neke nove snage, postoje neke neovisne liste, postoje nekakvi mostovi, i glas za takve je glas za SDP“ – kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.
Dodao je da ima slučajeva da pojedinci napuštaju njihove redove, i da je to u redu, ali takvima nije ni bilo mjesto u HDZ-u, jer ako sad ne osjećaju trenutak svoje Domovine, ako sada ne žele pomoći HDZ-u, stranci koja jedina može mijenjati situaciju u Hrvatskoj, onda kako i na koji način vole tu Domovinu ili sebe. Stvar je u ispitu savjesti, da li ja ili opći interes, i uvijek treba staviti Hrvatsku ispred sebe. Mi nismo politički elitisti, mi dišemo plućima našega naroda a to je HDZ, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.
Dražen Prša