Karamarko u Gospić, Milinović u Zagreb

9

Otočac – Gospić – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik Miljan Brkić jučer su posjetili, iako odvojeno,  Liku – Otočac i Gospić.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko na prilazu Otočca sastao sa gradonačelnikom Otočca Mariom Barkovićem, kazavši tom prilikom da je u svom protokolu odvojio vremena da posjeti privatno ali i službeno svog dugogodišnjeg prijatelja Barkovića. Na upit kako to da već nekoliko puta dolazi u Liku i da se sastaje sa Mariom Barkovićem a ne sa čelništvom Ličko senjskog HDZ-a, i da li je to dokaz da u Ličko senjskom HDZ-u ne vlada baš idilično stanje, Karamarko je tek izjavio da je stranka podložna promjenama i tamo gdje god stranka nije stabilna događaju se raspuštanja kako bi se stranka stabilizirala, za što im mnogi prigovaraju.

–          „ oni se brinu za demokraciju u HDZ-u, i to oni koji su htjeli da HDZ nestane , no mi samo koristimo statutarno pravo da popravimo stanje u stranci. Gdje god bude problema mi će mo ih rješavati. O ovoj županiji za sada nebih ništa govorio, vidjet će mo kako će se razvijati situacija, ali sve je za sada pod kontrolom.“-katzao je Karamarko. Ovo je jedan u nizu Karamarković posjeta Lici, pogotovo Otočcu, no mnogi postavljaju pitanje kako se Karamarko nije sastao sa šefom Ličko senjskog HDZ-a Darkom Milinovićem ili nekim od njegovih bližih političkih suradnika.

–  ” realizacija sastanka nije bila tehnički izvediva jer sam bio na otvaranju Zagrebačkog velesajma gdje i naša Županija ima svoj štand, a samnom su bili župan Jurković i gradonačelnik Kolić. Istina je da me glavni tajnik Miljan Brkić zvao da se nađemo ali na žalost to nije bilo moguće“- kazao nam je Milinović.

U posjeti Gospiću, Tomislav Karamarko posjetio je Gospićko senjsku biskupiju gdje je „iza zatvorenih vrata u četiri oka“ vodio razgovore sa biskupom Gospićko senjskim msg. Milom Bogovićem. Tema razgovora ostala je tajna.

U međuvremenu, u Gospiću su se sastali glavni tajnik HDZ-a Miljan Brkić i sada već bivši načelnik PU Ličko senjske Željko Jurković, koji je za Lika Online potvrdio da su obavili sastanak ali da za sada nije vrijeme pričati o temi njihovoga razgovora.

Dražen Prša