Karlobag dobiva rekordnu potporu Ministarstva mora: 880 tisuća eura za obnovu obalne infrastrukture

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske donijelo je odluku o dodijeli proračunskih sredstava za niz projekata u lukama i na plažama diljem zemlje u 2023. godini.

Jedan od projekata koji će dobiti financijsku potporu je “Izvanredno održavanje luke Karlobag” u 3. fazi. Lučkoj upravi Senj je dodijeljeno 400 tisuća eura za ovaj projekt.  Za izvanredno održavanje dijela luke Barić Draga u 2.,3., i 4. fazi Lučkoj upravi Senj dodijeljeno je 380 tisuća eura. Ove odluke Ministarstva značajno će doprinijeti modernizaciji, obnovi i izgradnji lučke infrastrukture u Karlobagu.

Nastavak ispod oglasa

Ministarstvo mora također je dodijelilo proračunska sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023. godini. Među projektima koji će dobiti financijsku potporu je i “Prioritetna sanacija plaže Cesarica”, koji će biti financiran sa 100 tisuća eura. Općini Karlobag ova sredstva će pomoći u obnovi i unaprjeđenju popularne plaže u naselju Cesarica.

Sveukupno, ove odluke Ministarstva mora predstavljaju značajan korak naprijed za infrastrukturne projekte na području Karlobaga i okolice te će pomoći u poboljšanju kvalitete i sigurnosti lučkih objekata te plaža za lokalno stanovništvo i turiste.

Načelnik Općine Karlobag Boris Smojver zahvalio se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

“Želim izraziti zahvalnost ministru Olegu Butkoviću i državnom tajniku Josipu Bilaveru što već godinama Ministarstvo mora pruža značajnu financijsku potporu Općini Karlobag. Bez ove potpore, Općina Karlobag i Lučka uprava Senj ne bi mogli realizirati nužno potrebne zahvate na našem području, poput obnove obalne infrastrukture. Iznos ove financijske potpore je značajan, budući da je izvorni proračun Općine Karlobag oko 7 milijuna kuna. Zahvaljujući Ministarstvu mora i Vladi RH, mi možemo obnoviti našu obalnu infrastrukturu te stvoriti uvjete za prosperitet i razvoj našeg područja. Veliko im hvala!”, kazao je Smojver.

L.O.