Karlobag je bio domaćin ribolovnog natjecanja

Unatoč prilično varljivim vremenskim uvjetima u Karlobagu je protekloga vikenda održano međužupanijsko natjecanje u ribolovu na moru, kategorija U-21-štapom s obale. Domaćin natjecanja bio je Savez za sportski ribolov na moru Ličko-senjske županije. Ovako iznimno tešku i zahtjevnu organizaciju besprijekorno su odradili članovi Kluba za sportski ribolov na moru “Bure” iz Karlobaga. Na terenima nedaleko od Karlobaga našla su se 33 natjecatelja. Bilo ih je najavljeno 48 iz cijele Hrvatske, ali su mnogi odustali zbog najavljenog kišnog vremena.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Teu Hajdaraju, drugi je bio Ivan Pribilović, dok je treće mjesto zauzeo Luka Hajdaraju. Što se tiče ekipnog plasmana prvo mjesto osvojili su braća Hajdaraju, drugo mjesto Domagoj i Ivan Pribilović, dok su treće mjesto osvojili Matija Vlašić i Marin Milić.

Nastavak ispod oglasa

Ribolov se trebao održati 23. rujna i 24. rujna 2023, međutim lovilo se samo prvoga dana, dok je drugi dan nakon dva izlaska natjecatelja u ribolovnu zonu zbog loših vremenskih nepogoda rukovodstvo natjecanja donijelo odluku o prekidu.

Kako nam je u ime organizatora natjecanja rekao Tihomir Stilinović iz Saveza za sportski ribolov na moru Ličko-senjske županije nakon vaganja sav je ulov vraćen natrag u more. Princip „Ulovi i pusti“ na natjecanjima županijske razine prihvaća i provodi sve više ribolovaca i organizatora, a ovoga puta povratak u more preživjela je većina ulovljene ribe, uz mortalitet od oko 10 posto.

L. O.