Katehetsko-vjeronaučna nedjelja

0

Naša biskupija Gospićko-senjska, ali to čine i sve druge biskupije u Hrvatskoj, na početku nove školske godine određuje jednu nedjelju koju proslavlja kao katehetsko-vjeronaučnu.

Naš biskup mons.dr.Mile Bogović u suradnji s Katehetskim uredom i drugima odredio je da u našoj biskupiji to bude nedjelja, 26.rujna.o.g. Za današnju nedjelju biskup je napisao i posebnu poruku svim vjernicima u biskupiji, ali posebno se obraća roditeljima i vjeroučenicima.

Oglas

Ove godine katehetsko-vjeronaučna nedjelja ima osobito značenje jer je u našoj biskupiji čitava ova 2010/11. pastoralna ( školska ) godina posvećena župnoj katehezi tj. vjeronaučnom poučavanju djece i mladih, ali i svih drugih u okviru župne zajednice.

U našoj župi Presvetog Trojstva u Otočcu vjeroučenici IV, V,VI,VII i VIII razreda bili su na ispovjedi jučer prijepodne od 8,30 – 12,00 sati, a danas na svetim misama u 9 sati bili su vjeroučenici od I – VI. razreda svojim roditeljima, a u 11 sati vjeroučenici VII. i VIII. razreda sa svojim roditeljima. Na kraju svetih misa župnik i generalni vikar biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić izvijestio je  o pastoralnom programu naše župe u ovoj godini, a posebno što se tiče programa župne kateheze kojoj se ova godina posvećuje.

I.B.