Knin: Uhićen oskvrnitelj spomenika Oluji

Foto: Braniteljski-portal.hr
Foto: Braniteljski-portal.hr

Kninska policija uhvatila je maloljetnika s područja Knina koji je, opravdano se sumnja, tijekom vikenda oštetio tek otvoreni spomenik Hrvatskoj pobjedi Oluja ’95. na glavnom kninskom trgu Ante Starčevića, izjavila je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Navela je kako je maloljetnik oštetio jednu ukrasnu lampu sa spomenika, a drugu je iščupao i bacio na trg, no nije odgovoran i za grafite koji su osvanuli na spomeniku. Policija još uvijek traga za nepoznatom osobom koja je, također preko vikenda, na spomeniku ‘Hrvatskoj pobjedi Oluja ’95.’ ispisao četiri ćirilična slova ‘s’, te natpis ‘Ratko Mladić i Srbija’, navodi Kosor u izjavi za HRT.

Nastavak ispod oglasa

SRAMOTNO: Na spomeniku pobjede u Kninu osvanula četnička obilježja

Nakon očevida policija je utvrdila kako s klupa koje su u povodu otvorenja spomenika postavljene na glavnom kninskom trgu nisu otuđeni rukohvati, već su po nalogu Gradske uprave skinuti radi popravka.

Protiv osumnjičenoga maloljetnika će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari, a kaznenu prijavu zaradio je i još uvijek nepoznati autor grafita.

Slučaj je policiji prijavila Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin. Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin pozvala je sve mjerodavne institucije da osude taj vandalski čin, a policiju da učini sve kako bi se počinitelji što prije otkrili i odgovarali za to nedjelo.