Kopao zemlju pa pronašao minu

0
Ilustracija

Jučer je došlo do neobičnog otkrića u Gospiću kada je jedan građanin tijekom radova na kopanju zemlje naišao na minsko-eksplozivno sredstvo. O ovom pronalasku odmah je obaviještena policija koja je na mjesto događaja uputila službenika za protueksplozivnu zaštitu. Nakon pregleda, stručnjak je potvrdio da je riječ o tromblonskoj kumulativnoj mini, koja je zatim sigurno izuzeta i prenesena u skladište gdje će biti uništena.

Iako su prošle godine od završetka Domovinskog rata, a i od II. svjetskog rata, u Ličko-senjskoj županiji još uvijek se povremeno nalaze zaostala minsko-eksplozivna sredstva. Takvi predmeti predstavljaju veliku opasnost, posebice za djecu koja bi ih mogla pronaći, stoga je izuzetno važno održavati visoku razinu svijesti o ovom problemu.

Oglas

Policija je iskoristila ovu priliku da još jednom pozove građane na suradnju. Oni koji u svojim domovima nezakonito posjeduju oružje ili eksplozivna sredstva mogu se javiti na broj 192 i bez ikakvih sankcija predati te predmete. Uz to, upućen je i apel građanima da nađena eksplozivna sredstva ne bacaju u kontejnere za smeće niti ostavljaju u prirodi, s obzirom na to da takve radnje mogu direktno ugroziti živote drugih osoba.

L.O.