Košarkašice Gospića najavile pohode na kup i prvenstvo Hrvatske

1

Nakon vikenda i neslavne završnice regionalne lige, košarkašice Gospića su sinoć po tko zna koji put dokazale da su bolje od košarkašica Šibenika.

Podsjetimo, prošli vikend se održavala završnica regionalne lige, koja je imala niz nepravilnosti, te je sramotno završena “davanjem” pehara Šibenčankama. Košarkašice Gospića su odbile igrati finale zbog očite ne regularnosti. Nova košarkašica u redovima Šibenika, amerikanka Wilson, nije imala pravo nastupa u finalu, a bila je u ekipi i pripremala se za igru. Gospićanke su nakon toga odbile igrati, i krenule prema svlačionici. Nakon toga su uprava i košarkašice Gospića doživjele niz neugodnosti. Spiker u dvorani na Baldekinu ih je na razglas nazivao kukavicama, što je krajnje neprimjerno i ne ide na čast Šibenčanima.

Nakon svih tih događanja, sinoć je odigrano 2 kolo prvenstva Hrvatske, Šibenik je ugostio Gospić. Košarkašice Šibenika su bolje ušle u susret i tijekom cijelog prvog poluvremena održavale razliku, na poluvremenu je bilo +13 za domaće.

Početkom drugog poluvremena Šibenčanke su održavale prednost, ali se tada bude ličanke i 4,5 sekundi prije isteka 3 četvrtine  Jurčević zabija tricu i ekipe dolaze u egal. U posljednjih deset minuta Šibenčanke nisu imale rješenje za vanjski šut gošći, koje su u ovom susretu pogodile čak 11 trica, naspram jedne domaće. Krajnji rezultat je 81:71 za gošće.

Najefikasnija u redovima domaćih je Wilson koja  je ubacila 21 koš, a Štampalija 19. Kod Gospićanki najefikasnija je bila Jelena Ivezić sa 21 košem, uz odličnu partiju Maslowski i Mandir koje su ubacile po 18 koševa, od čega svaka po tri trice.

Ovom pobjedom košarkašice Gospića su najavile pohod na kup i prvenstvo Hrvatske, te pokazale da kritika “da se boje nove šibenske igračice Wilson” ne drži vodu.

ŽKK Jolly JBS: Cigić, Čakić 9, Balić, Lokas, Chiabov, Štampalija 19, Mišura 2, Semren, Wilson 21, Vasović 14, Ivanković 6, Salopek

ŽKK Gospić: Ivezić 21, Mandir 18, G. Devčić, Reid 8, Gambiraža, Jurčević 3, Aleksić 3, Vrsaljko, Badanjak, Pavetić 10, P. Devčić, Maslowski 18

T.J.