Kosinjski učenici pomažu vršnjake iz Afrike

Ove godine su mnogi problemi zahvatili domaće školstvo. Usprkos mnogim nedaćama ove školske godine, Osnovna škola „Anž Frankopan“ Kosinj uspješno je  završila s programom „Škole za Afriku“ i tako podržala UNICEF-ov rad kojim svi zajedno stvaramo bolje životne šanse za najranjiviju djecu Afrike. Škola već nekoliko godina sudjeluje u ovom humanitarnom projektu.

Provedbom ovog programa učenici ove škole imali su priliku učiti o solidarnosti, humanosti i poštivanju različitosti. Za mnogo djece u Africi odlazak u školu i bezbrižna  igra s vršnjacima nedosanjani su san. U ovaj su projekt osim učenika bili uključeni i učitelji te ostali djelatnici škole, ali i roditelji i mnogi stanovnici Kosinja. Svi oni zajedno sakupili su određena novčana sredstva te su ih donirali  UNICEF-u.

Nastavak ispod oglasa

Donacija ove škole pomoći će u stvaranju boljih životnih uvjeta za djevojčice i dječake u Madagaskaru, a nadamo se da će bar nekima pružiti priliku za obrazovanje i sigurnu igru s vršnjacima. Iz OŠ „Anž Frankopan“ poručuju:

„ Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela velikom ljubavlju.“.

Z. V. /L. O.